Utorak 29.01.2013.
19:47
24sata.hr

Hrabra devojčica spasila mamu

 Hrabra devojčica
 

Četrdesetdvogodišnja Dženifer Šeridan, vozila je svoju ćerku Aleksandru u Mekdonalds nakon što su bile na košarkaškoj utakmici. Šeridan boluje od dijabetesa te je u tom trenutku doživela napad kada je nivo šećera u njenoj krvi počeo naglo da opada.

“Ničega se ne sećam. Rekla mi je ćerka da sam još uvek bila pri svesti i govorila. Ali, ja se toga ne sećam”, reka je Šeridan – “’Prošli smo kroz crveno svetlo’, rekla mi je i znala sam da moramo stati. O tome sam razmišljala, ali nisam bila u stanju da uradim”.

Prošavši i kuću i Mekdonalds, Aleksandra je vrištala i plakala tokom vožnje koja je trajala 15 do 20 minuta, ali je uspela da razgovara sa majkom.

“Kasnije mi je ispričala da mi je govorila da li vozim sporo ili prebrzo. Svašta mi je govorila”, kaže majka.

Tokom vožnje ju je nazvao i suprug, a Aleksandra mu je vikala da će sleteti sa puta. Tada je automobil krenuo udesno, prema kanalu i drveću kada je devojčica ugasila automobil. Kada je on napokon stao, Aleksandra je majku polako nahranila čokoladom koju je imala u vozilu.

“Automobil se zaustavio i onda se sabrala i nahrainla me”, rekla je Šeridan.

Na mesto događaja stigli su policajci i vatrogasci. Policajci su Aleksandru nagradili lutkom patke žute boje, koju su nazvali “zlatna nagrada za heroje”. Ovo nije bio prvi put da spašava mamu tokom dijabetičarskog napada – pre dve godine, dok su bile kod kuće, devojka je pozvala pomoć nakon što se majka srušila na kuhinjski pod.

Pogledajte video gde majka i ćerka govore o ovom užasnom iskustvu.

2024 © - Vesti online