Utorak 29.01.2013.
11:55
Vestionline

Orahovac: Srpske kuće na meti provalnika čim domaćini otputuju

Provalnici su se uvukli u kuću kroz podrumska vrata na kojima su prethodno razbili staklo, a zatim u potragu za plenom ispreturali sve po kući.

Milićevići, koji su posle nešto više od mesec dana odsustva, posle ponoći doputovali kući zatekli su lom. Sve fioke i ormari bili su pootvarani, a stvari iz njih ispreturane, zbog čega je bilo teško uočiti šta sve tačno nedostaje.

Međutim, domaćin je odmah video da mu fali 35 litara domaće rakije. Kosovska policija je juče tokom dana obavila uviđaj, ali se Spasoje i Ružica ne nadaju da će ovoga puta počinioci biti pronađeni, a šteta nadoknađena. 

Ovo nije prvi put da kuća Milićevića, koja se nalazi u blizini linije etničkog razdvajanja Orahovca, bude provaljivana i pljačkana. Slična provala se dogodila i marta 2010. godine, kada su lopovi, takođe u odsustvu vlasnika, odneli mnogo vrednije stvari iz kuće, za šta niko nije odgovarao. Kuća je bila nekoliko puta kamenovana i oštećivana, a počinioci ni tada nisu bili pronađeni.

Ovo je postala gotovo redovna pojava u gornjem, srpskom delu Orahovca, da vlasnici posle svakog odsustva zatiču svoje kuće u ovakvom stanju, zbog čega mnogi, iako imaju potrebu da putuju, izbegavaju to da čine, strahujući za imovinu, pa se može reći da da je Srbima u Orahovcu i na ovaj način, uskraćena sloboda kretanja.

2024 © - Vesti online