Utorak 29.01.2013.
12:19
Blic

Ljubav počela u mirovnoj misiji u Africi, završila se ubistvom u Beogradu

Pošto je ubila muža pokušala da se otruje lekovima
 

Prema prvim rezultatima istrage, u iznajmljenom stanu u kojem je živeo, u Ulici Petra Lekovića 90, Marić je više puta udaren tupim predmetom po glavi, dok je spavao, posle čega je preminuo. Njegova supruga Sabin, koja je osumnjičena za zločin, progutala je veću količinu lekova za smirenje u nameri da se ubije.

Policije nije uspela sa sigurnošću da utvrdi čime je izvršen zločin, jer je Sabin, kako se pretpostavlja, predmet sakrila. Rane na glavi ubijenog Marića, od kojih je i preminuo, nanete su tupim predmetom nalik na čekić ili tučak za meso.

Zločin je otkrila bebisiterka koja je došla da čuva trogodišnje i četvorogodišnje dete porodice Marić. Kad je ušla u stan videla je stravičan prizor. Obliven krvlju na krevetu je ležao Marić, a njegova supruga Sabin ležala je na podu, sa penom na ustima. Odmah je pozvala Hitnu pomoć i policiju, koji su ženu osumnjičenu za ubistvo prevezli u Urgentni centar.

Kako je objavio list "Kurir", motiv zločina je najverovatnije ljubomora. Izvor "Kurira" kaže da je Branko, navodno, nameravao da ostavi Sabin zbog druge žene iz Ugande, koju je upoznao dok je bio u mirovnoj misiji. Sabin navodno nije mogla da se pomiri sa činjenicom da će ostati sama s decom pa se odlučila na ovako brutalan zločin. Inače, Branko je ranije bio u braku sa Srpkinjom, s kojom ima ćerku, a posle se venčao sa Sabin.

O deci će brinuti Centar za socijalni rad


U času zločina, u jednoj od soba spavalo je dvoje dece Branka i Sabine Marić. Njih je probudila policija, a bebisiterka ih je, dok je trajao uviđaj odvela u stan komšija. Ubrzo su po njih došlio službenici Centra za socijalni rad, koji će se o njima brinuti do određivanja staratelja.

2024 © - Vesti online