Utorak 29.01.2013.
09:26
Beta

"Koordinisani psihološki rat protiv Mađara"

"Kodirane poruke, zasnovane na neistinitim informacijama, skoro odmah nailaze na prijem"
 

"Očigledno se ponavlja raniji scenario, kada nakon što je u pogledu Mađara započet koordinisani psihološki rat u jednom delu srpskih medija, kodirane poruke, zasnovane na neistinitim informacijama, skoro odmah nailaze na prijem", navodi se u saopštenju te stranke povodom incidenta u Temerinu, u kojem su dvojica mladića Mađarske nacionalnosti lakše a jedan teže povređen. Pojedini mediji preneli su da je u pitanju bio etnički motivisan incident i dodali da su trojica mladića pretučeni samo zato što su Mađari.

Novosadska policija saopštila je juče da je identifikovala dvojicu osumnjičenih za učešće u tuči i dodala da radi na utvrđivanju uzroka incidenta, koji se desio u noći sa subote na nedelju.

DSVM je u saopštenju za javnost još naveo da je incidentu prethodio grafit "Grobari Temerin - Smrt Mađarima", koji je osvanuo u subotu ujutro u Ulici 23. oktobra.

Ta stranka je od državnih organa zatražila efikasnu istragu i odgovarajuće sankcije protiv vinovnika incidenta, a od opštinskih vlasti je zatražila da pod hitno sazovu opštinski Savet za bezbednost.

2024 © - Vesti online