Utorak 29.01.2013.
11:09
Blic

Komšija odveo 18 Ivanjičana u Dubai da 7 meseci rintaju za džabe

Radili su na pokrivanju botaničkog parka u Dubaiju i ostali uskraćeni za ukupno 61.500 evra: Neki nisu dobili ni dinar (Foto: Ilustracija)
 

Sedam godina trajao je sudski spor protiv Živka Milovanovića, koji ih je angažovao za posao u Dubaiju 2005. godine. Spor su izgubili jer su pravosudni organi ocenili da nema dovoljno dokaza protiv optuženog, a radnici su sada uložili žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu.


- Nakon kraha metalske industrije u Ivanjici, ostali smo bez prihoda. Imali smo povremene poslove, a onda nas je kontaktirao rođak od tog Milovanovića. Znajući tog rođaka kao dobrog čoveka, nismo dugo razmišljali. Dogovorili smo se sa Živkom za posao u Dubaiju - priča Jakovljević.


Živko Milovanović je, dodaje Jakovljević, i ranije vodio radnike na rad u inostranstvo, tako da ništa nije nagoveštavalo problem.

- Radili smo pošteno i završili ceo kompleks. Do današnjeg dana nismo dobili ni dinara za tih sedam meseci. Da ne pričam da mi je Živko komšija, živi par kuća od mene, a kada smo otišli na suđenje, on se vodi kao da živi u Pančevu. Onda smo morali da putujemo u Pančevo na suđenje, pa nam je to još bio dodatni trošak - ogorčen je Jakovljević.

Iako je, prema priči advokata Rada Milutinovića, sam tuženi priznao dug, problem je nastao oko toga ko zapravo duguje radnicima jer je, navodno, Milovanović njih angažovao u ime firme “Bemo”. S druge strane, radnici imaju jasan dogovor samo sa Milovanovićem i ne znaju ni za kakvu firmu.

2024 © - Vesti online