Utorak 29.01.2013.
10:08
Večernje novosti

RS: Mustafa Cerić razbija Bosnu

Cerić poslao pismo Ban Ki Munu u kojem se traži da ova svetska institucija 11. jul proglasi "danom sećanja na genocid u Srebrenici"
 

U Srpskoj tvrde da je Mustafa Cerić, po odlasku sa funkcije poglavara IZ u BiH i preuzimajući predsedavanje svebošnjačkom organizacijom, postao još radikalniji kada je reč o napadima na Srpsku i Dejtonski sporazum.

U pismu je navedeno da je "upravo obeležen Dan sećanja na Holokaust, 27. januar" i da je, "zlosrećni incident sa koncertom Srbije u Generalnoj skupštini, 14. januara, ponovo podsetio da čovečanstvo mora biti na oprezu i upozoravati na buduće pretnje masovnih zlodela".

Delegat SNSD u Domu naroda parlamenta BiH Staša Košarac kaže da iz gotovo svakog javnog Cerićevog govora isijava neviđena mržnja prema Srbima i Srpskoj.

- Cerić i njegovi politički istomišljenici u Sarajevu ruše Bosnu! Svesno destabilizuju političku situaciju u zemlji. Očigledno je da svoje ciljeve ne mogu da ostvare na drugi način - rekao je Košarac.

Poslanik DNS u parlamentu BiH Petar Kunić smatra da se od Cerića ništa bolje ne može ni očekivati.

- Čovek koji godinama napada sve što je srpsko sada se pokušava izdići u svebošnjačkog lidera. Da bi ostvario taj cilj on očigledno ne bira sredstva - rekao je Kunić.

2024 © - Vesti online