Utorak 29.01.2013.
00:45
Beta

"Cilj im je da proteraju Srbe s Kosova"

Žele da proteraju Srbe s Kosmeta: Vladika Raško-prizrnski Teodosije

Vladika je, blagosloveći svetosavsku svečanost, izrazio uverenje da će sve što je porušeno biti obnovljeno i da će Srbi ostati na svojim ognjištima.

Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, koji je na svecanosti predstavljen kao književnik, rekao je da se divi građanima koji na Kosovu i Metohiji istrajavaju pored brojnih teškoća koje su ih zadesile.

"Nisu ovo ni najteža ni poslednja vremena", rekao je Vulin. Predsednik Srpskog nacionalnog saveta Crne Gore Momčilo Vuksanović je rekao da će Srbi iz Crne Gore kao i do sada biti uz srpski narod na Kosovu koji brani svoju zemlju, svetinje i domove.

"Odreknemo li se našeg duhovnog utemeljivača i kosovskog zaveta nestaćemo kao narod", rekao je Vuksanović. Dodao je da "zajedništvo Srba briše veštačke granice i ne dozvoljava da one budu etničke, verske i jezičke".

Na svečanosti prigodnom besedom predstavio se istoričar umetnosti Nikola Kusovac, a svoje stihove su govorili pesnici Dobrica Erić, Milan Mihajlović i Nenad Radenković. U programu su učestvovali i članovi muzičkog sastava Đurđevi
stupovi, crkveni hor Nušić i drugi.

2024 © - Vesti online