Ponedeljak 28.01.2013.
18:36
Beta

Pastor zabrinut zbog tuče u Temerinu

Mora da se zna da li je incident etnički motivisan: Ištvan Pastor
 

Pastor je zatražio od nadležnih organa da se što pre detaljno ispitaju i utvrde sve okolnosti pod kojima se dogodio ovaj incident, za koji mediji prenose da je etnički motivisano, i da se počinioci u što kraćem roku pronađu i procesuiraju, navodi se u saopštenju iz Pastorovog kabineta.

Predsednik Skupštine Vojvodine je dodao da je neophodno ispitati da li su tačne tvrdnje da se radi o incidentu koji je bio motivisan nacionalnom netrpeljivošću ili je reč o nečemu drugom.

"Neophodno je i da se počinioci ovog incidenta što pre pronađu i procesuiraju, jer se samo na taj način može poslati jasna i odlučna poruka da se ovakvi događaji neće tolerisati i da nikome neće biti dozvoljeno da od Temerina napravi nebezbedno mesto za život za bilo kog građanina koji u njemu živi", istakao je Pastor.

Novosadska policija potvrdila je da se u noći sa subote na nedelju, u 1.30 ujutro, desio incident u kojem su povređene tri osobe, rečeno je agenciji Beta u policiji.

Portal Vojvodina javio je ranije da su se u Temerinu desile dve tuče i da je povređeno pet mladića mađarske nacionalnosti. Taj portal je javio da su mladići pretučeni jer su bili mađarske nacionalnosti.

2024 © - Vesti online