Ponedeljak 28.01.2013.
13:16
Beta

Vučić: Uhapsićemo Šarića do juna

Odgovaraće "ma ko to bio, makar i iz mog okruženja, a da je sarađivao sa Šarićevim klanom": Vučić
 

Aleksandar Vučić je istakao da Srbija ima veoma dobru saradnju sa svim značajnijim evropskim i svetskim službama u pokušaju pronalaženja Šarića i da, iako nije poznat po optimističkim izjavama, misli da će "taj posao biti završen u prvom delu ove godine".

Aleksandar Vučić je rekao da veruje da premijer Ivica Dačić "zna šta govori" o slučaju odbeglog narko bosa Darka Šarića i da će odgovarati svi koji su sarađivali sa tom kriminalnom grupom.

"Verujem da Dačić zna šta govori, on vodi vladu. Ponavljam, bilo ko, pa makar i iz mog okruzenja, bilo ko, odgovaraće ako je sarađivao sa Šarićem", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Medija centru.

"Za saradnju sa Šarićem leti glava"

Upitan da li će slučaj bivšeg šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova Branka Lazarevića otezati situaciju u vladi, Vučić je kazao da ne želi da reaguje na pojedinačne slučajeve, da država reaguje na prijave i da može jedino da poruči da će snositi odgovornost bilo ko ko je sarađivao sa Šarićem i vršio krivična dela.

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u subotu da su navodi da je njegov bivši šef kabineta Branko Lazarević bio u vezi sa Darkom Šarićem još jedan pokušaj da se kompromituju on i Vlada Srbije.

Dačić je novinarima u Pirotu rekao da je od službi tražio da mu daju informacije ko je i kada iz Vlada Srbije kontaktirao sa Šarićem.

"I policija, BIA i VBA su mi odgovorile da nemaju takva saznanja. Ovo je još jedan pokušaj da se kompromituje Vlada Srbije...Zašto se sada neke stvari od pre godinu-dve-tri ponovo stavljaju u opticaj, osim ukoliko nisu namenjene u ove svrhe. A naročito zašto sada, uoči izbora novog direktora policije", rekao je Dačić.

2024 © - Vesti online