Ponedeljak 28.01.2013.
13:10
Vestionline

S. Koreja: Jedu rođenu decu da ne bi umrli od gladi

Oduzimaju hranu udaljenim provincijama da bi nahranili stanovnike Pjongjanga
 

Od gladi je navodno na farmama u Severnom i Južnom Hvangaeu umrlo oko 10.000 ljudi, a strahuje se da bi broj slučajeva kanibalizma mogao da raste. Suša je i ove godine pogodila severnokorejske farmere, a ono malo hrane što im je ostalo oduzimaju im predstavnici vlasti.


Tajni izveštaji "Azija Presa" govore i o slučaju starijeg muškarca koji je iskopao mrtvo telo svog unuka i pojeo ga. Drugi je pak za ručak skuvao rođeno dete. Usprkos tim stravičnim izveštajima, Kim Džong Un (30) je proteklih meseci potrošio ogromne količine novca na lansiranje nuklearnih raketa.

Neimenovani izvor iz sela u kom se dogodio slučaj kanibalizma rekao je da je otac ubio najstariju ćerku dok je njegova supruga bila na poslu, a onda je ubio sina jer je video ubistvo sestre. Kada se supruga vratila s posla muž joj je rekao da imaju "meso". Međutim, ona je postala sumnjičava i pozvala policiju koja je pronašla delove dečjih tela.

Šta se dešava u gladi pogođenim delovima Severne Koreje novinar "Azia Presa"Jiro Išimaru napisao je na 12 stranica. U izveštaju se navodi da je hrana oduzeta iz dve provincije i poslata stanovnicima glavnog grada Pjongjanga.

Ovo nije prvi put da se pojave glasine o kanibalizmu u ovoj zemlji. U maju prošle godine južnokorejski Institut za nacionalno ujedinjenje izvestio je da je jedan čovek pogubljen jer je pojeo kolegu, a ostatke tela pokušao je da proda kao ovčetinu. Drugi čovek je ubio i pojeo devojku, a treći slučaj kanibalizma zabeležen je 2011. godine kada je čovek pogubljen jer je ubio 11 ljudi i njihova tela isečena na komade pokušao da proda kao svinjetinu.

O slučajevima kanibalizma postoje i izveštaji u tamošnjim zatvorima.

2024 © - Vesti online