Ponedeljak 28.01.2013.
12:48
Vestionline, Blic

Nole ponovo delio čokoladice i zasmejavao novinare

Voli da deli - Novak Đoković

Novak Đoković je još jednom pokorio tenisku planetu: šestom Grend slem titulom, četvrtom u Melburnu, ujedno trećom uzastopnom na Australijan openu, podsetio je ko je najbolji igrač sveta. A posle meča je podsetio i da ima manire koji su gotovo zaboravljeni u njegovoj domovini, pokazao je i neposredno posle trijumfa u finalu nad Endijem Marejem od 6:7(2), 7:6(3), 6:3, 6:2.

Neposredno nakon što je u nedelju savladao Mareja i podigao trofej, na konferenciju za štampu Nole je došao - sa poklonima za novinare. Nekoliko bombonjera podelio je predstavnicima "sedme sile", šaleći se sve vreme.

"Molim vas, uzmite i dve", govorio je Đoković nakon što je sa otvorenim pakovanjima nudio svakog novinara ponaosob. "Vidim, niko nije na nekoj dijeti", dodao je najbolji svetski tensier.

No, novinare je zanimalo da li je stalno tako raspoložen, tim pre što je dan ranije, na konferenciju za štampu došao sa majicom na kojoj je bila koala, a onda novinare pozdravio uzvikom "Srećan Dan Australije!"

"Znate... stvarno pokušavam da uživam u onome što radim. A svaki momenat mog života smatram istinskim blagoslovom. Šta drugo možete da budete, osim da ste srećni i da donosite radost ljudima koji vas okružuju, naročito na turnirima? Ali, svako ima loše dane. Ne smjem se ja baš svaki dan, niti sam uvek zabavan", priznao je Đoković.

Nakon što se ispričao sa novinarima, on se na kraju izvinio što otkazuje drugu, tradicionalnu konferenciju za štampu koja se obično održava dan posle finala. Objasnio im je da je razlog za to jer želi da se što pre priključi reprezentaciji Srbije koju narednog vikenda očekuje meč Dejvis kupa sa Belgijom.

Tada je i izvadio pomenute bombonjere, kao "utešnu nagradu" za pomalo zbunjene novinare.

"Dajte da ipak sve bude slatko", rekao im je Đoković, višestruki šampion Australije.

2024 © - Vesti online