Ponedeljak 28.01.2013.
09:32
Telegraf

Ameri od Tesle prave superheroja

Nikola Tesla kao superheroj
 

Naime, nove generacije dobile su odnedavno nove superheroje − naučnike, koji su prema mišljenju savremenih američkih crtača konačno zaslužili da se nađu u društvu odabranih, novih idola klinaca, koji su odrastajući uz kompjutere i naprednu tehnologiju prevazišli naivne modele superheroja na koje su “padali” njihovi stari.

Interesantno je da je ovo prvi put da će superherojima nedostajati mistična crta, koja je karakterisala njihove “pretke”. Naime, sumnje neće biti ko se krije iza maski! Među brojnim naučnicima, koji su nesumnjivo zadužili čovečanstvo, priliku da se transformišu dobila su samo trojica: Nikola Tesla, Albert Ajnštajn i Marija Kiri. I premda je sve ovo za sada samo koncept koji možete da kupite na majici, samo je pitanje vremena kada će se naš velikan naći na rafovima knjižara kao strip junak.

Nikola Tesla

U skladu sa otkrićima do kojih je došao, Teslina moć leži u rukama, kojima je u stanju da uz pomoć ogromne količine visokog napona sprži svakog neprijatelja. Iz pomenute trojke on je istovremeno i superheroj sa najvećom izdržljivošću, onom koja se može meriti samo sa Supermenovom, Volverinovom ili izdržljivošću Kapetana Amerike.

 

Izvorište visokog napona kod Tesle leži u njegovim grudima, odakle se munjevitom brzinom spušta do vrhova njegovih prstiju i preti da svakoga ko mu se zameri pretvori u prah i pepeo. Letenje je nešto što se podrazumeva, te neretko u žaru borbe, superheroj “Visoki napon” iznenadi svog neprijatelja time što se pojavi sa strane sa koje ga negativac ni u najluđim snovima nije očekivao.

Sasvim razumljivo uz nove uloge, i živopisne kostime stilizovane shodno epohi u kojoj su živeli, osmišljena su im i nova imena, ili bolje reći pseudonimi, i to zvučni. Tako je Nikola Tesla preimenovan u superheroja “Visoki napon”, Albert Ajnštajn u “Doktora E”, a Marija Kiri u “Madam Radijaciju”.

Ono što se podrazumeva je da sve svoje moći novi superheroji koriste pre svega i isključivo za dobrobit čovečanstva, a o tome na koja će sve iskušenja nailaziti tokom svojih avantura, kako će se u njima snalaziti, kao i kako će izgledati njihove mračne strane, saznaćemo tek nakon što sa papira i majica pređu u akciju, tačnije kada izađe neki od stripova u kojima će konačno početi da obavljaju svoju misterioznu društveno-korisnu ulogu.

2024 © - Vesti online