Nedelja 27.01.2013.
20:52
RTS

Srpskim "Krugovima" prestižna nagrada

Reditelj Srdan Golubović i Aleksandar Berček koji tumači jednu od glavnih uloga

Film "Krugovi" reditelja Srdana Golubovića, koji je inspirisan herojskim činom Srđana Aleksića premijerno je prikazan na Sandens festivalu u SAD i odmah je dobio nagradu.
 

Dok je prašinu u svetskim medijima podigao film o Stivu Džobsu "One last thing", koji je takođe premijerno prikazan na ovoj filmskoj smotri, srpski reditelj je dobio specijalnu nagradu žirija za ostvarenje o posledicama jednog herojskog čina i o ljudima koji pokušavaju da izađu iz začaranog kruga događaja koji im je obeležio život.

Producentkinja Jelena Mitrović je pre odlaska na ovaj prestižni festival, istakla da je ponosna što su "Krugovi" prvi fim iz jugoistočne Evrope, koji je ikada ušao u zvaničnu selekciju Sandensa.
 

Glumačku ekipu filma predvode Vuk Kostić, Nebojša Glogovac, Aleksandar Berček, Leon Lučev, Hristina Popović, Nikola Rakočević i Boris Isaković, a ostvarenje će posle svetske premijere u Americi, evropsko premijerno prikazivanje imati na berlinskom festivalu.  Publika u Srbiji Krugove će ga prvi put videti na Festu 23. februara.

2024 © - Vesti online