Četvrtak 11.02.2010.
20:18
Tanjug

Milosavljevića naljutio albanski ministar ekonomije

Prekinuo skup zbog izjava albanskog ministra: Slobodan Milosavljević
 

"Ministar ekonomije i finansija iz Republike Albanije Dritan Prifti je u više navrata pravio komparaciju o atraktivnost Albanije i samozvanog Kosova, vezano za privlačenje investicija. Ja sam prekinuo skup u uložio najenergičniji protest", podvukao je Milosavljević.

On je dodao da je prekinuo to izlaganje i u skladu sa zvaničnom politikom Srbije zatražio da pročita zvaničnu izjavu, koja se poziva na poštovanje Rezolucije UN 1244 kao i da je nakon toga napustio konferenciju, jer je "pominjana takozvana država Kosova koja nigde u međunarodnom pravu ne postoji".

"Na sastanku sa italijanskim ministrom za ekonomski razvoj Klaudijom Skajolom dobio sam i zvanično izvinjenje za, kako su rekli, propuste u organizaciji i naravno potvrdili da sve projekte koje smo započeli želimo da nastavimo i da je to u obostranom interesu i srpskih i italijanskih i privrednika", preneo je Milosavljević.

Na investicionom forumu koji se održava u Italiji bilo reči o saradnji srpskih i italijanskih preduzeha u oblasti energetike, trgovine i infrastrukture - prvenstveno na obnovi pruge "Beograd-Bar".

Na Forumu učestvuje deset zemalja jugoistočne Evrope, a skup se završava sutra, nakon čega se očekuju i zaključci učesnika.

2024 © - Vesti online