Nedelja 27.01.2013.
10:19
Kurir

Taksista vozio sa 4,4 promila alkohola

Foto - ilustracija: Taksista vozio sa neverovatnih 4,4 promila alkohola u krvi
 

Pošto ga je patrola policije zaustavila, on je morao da duva u alkometar, a test je pokazao da M. P. u krvi ima neverovatnih 4,4 promila alkohola!

"Primetili smo da se kolega, koji vozi "opel korsu karavan", čudno ponaša. Teturao se, jedva je govorio i to nepovezano, a bazdio je na alkohol. Obavestili smo centralu udruženja, čiji je član, da sumnjamo da je mortus pijan", ispričao je za Kurir jedan taksista sa taksi-stanice u Deligradskoj ulici.

Najlon umesto stakla

M. P. je mesecima vozio bez zadnjeg stakla.
"Imao je sudar i puklo mu je vetrobransko staklo, koje on nije promenio ni posle nekoliko meseci. Stavio je najlon i tako vozio mušterije po ovoj zimi i snegu", kažu kolege taksiste M. P.

Ubrzo posle prijave policija je došla u Deligradsku i presrela M. P., koji je u tom trenutku preuzeo vožnju i krenuo niz ulicu.

"Taksista se odvezao svega desetak metara, kada ga je zaustavilo policijsko vozilo. M. P. je jedva izašao iz kola, ma jedva je uspeo da potrefi alko-test! Nakon što je testiranje završeno, policajac mi je zgranuto rekao: "Vaš kolega je naduvao 4,4 promila“". kaže kolega M. P. Policija je odmah odvezla mortus pijanog taksistu u stanicu na trežnjenje.

Miodrag Vrače­vić, šef radio-veze "Žutog taksija" čiji je član bio M. P., rekao je za Kurir da je nesavesni taksista odmah izbačen iz udruženja.


"Čim smo saznali za slučaj, odmah sam sazvao Upravni odbor na kom smo odlučili da M. P. izbacimo iz našeg udruženja. On je bruka za profesiju i alkoholičar koji nikako ne bi smeo da seda za volan", rekao je Vračević.

Napravili mu sačekušu

Miodrag Vračević je rekao da je odmah po dobijanju informacije da je M. P. pijan, tu informaciju proverio.
"Pozvao sam ga radio-vezom i pitao ga gde je. On je mrmljao, nisam ga ništa razumeo. Zatim sam mu tražio broj telefona, a on nije uspeo da mi izdiktira, otegnuto je pričao kao da je u polusvesnom stanju! U dogovoru s policijom prosledili smo mu vožnju koju je preuzeo. Kad je krenuo na traženu adresu, policija ga je presrela i zaustavila", kaže Vračević.

2024 © - Vesti online