Subota 26.01.2013.
17:55
Srna

Dodik ne stiže kod Obame na doručak

Zbog obaveza ne može da stigne na Molitveni doručak: Milorad Dodik
 

On je rekao da je predsednik Srpske primio poziv, ali da, nažalost, neće biti u mogućnosti da početkom februara ode u Vašington zbog ranije preuzetih obaveza.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić prihvatio je poziv da u prvoj sedmici februara u Vašingtonu prisustvuje Molitvenom doručku sa predsednikom SAD Barakom Obamom.

"Godinama sam imao pozive za dolazak na ovo tradicionalno okupljanje i većinu sam prihvatao, pa tako i ove godine idem ponovo u Vašington. To je uvek prilika ne samo za prisustvo ovom međunarodnom događaju, već i za niz bilateralnih susreta. Već u ovom momentu mi ugovaramo susrete koji se tiču američkog Kongresa ili Senata, Stejt dipartmenta, Nacionalnog saveta bezbednosti i još neke druge prateće događaje", rekao je Radojičić Srni.

On je dodao da obično tih nekoliko dana u Vašingtonu bude veoma ispunjeno, ne samo samim Molitvenim doručkom i događajima oko njega, već i nizom bilateralnih susreta sa američkim i drugim zvaničnicima.

Ovogodišnjem 61. tradicionalnom okupljanju, koje američki Kongres organizuje početkom februara prisustvovaće više od 3.000 zvanica iz najmanje 130 zemalja sveta.

Molitveni doručak se još od 1953. godine održava u februaru, a počasni govornici su američki predsednik i još jedan gost čije ime ostaje iznenađenje. Osim samog Molitvenog doručka u Hotelu "Hilton", ovo tradicionalno okupljanje se sastoji i od niza sastanaka stranih zvaničnika sa kongresmenima, tematskih skupova i seminara.

2024 © - Vesti online