Subota 26.01.2013.
13:54
B92

Oprezno u vožnji, moguća poledica

Putevi su očišćeni, ali budite na oprezu zbog poledice

Putari su u redovnom dežurstvu, izjavio je pomoćnik ministra saobraćaja Saša Mirković. On je naveo da je na snazi treći stepen održavanja puteva, kojim je angažovano 75 odsto putarske mehanizacije, kako bi putari bili spremni ukoliko bude većih padavina tokom vikenda.

Ove zimske sezone su, prema podacima "Puteva Srbije", anagažovana 682 kamiona, oko 2.000 radnika i radi se sa 158 punktova. Obezbeđeno je 75.000 tona soli i oko 160.000 tona drugih materijala za posipanje puteva u zimskom periodu, kao što su rizla, šljaka i pesak. Putnička vozila se na graničnim prelazima zadržavaju oko 30 minuta.

Sneg se u nižim predelima ne zadržava na kolovozu, a prema informacijama JP Putevi Srbije, svi putevi u zemlji su prohodni. Na autoputevima kolovoz je mestimično mokar. Na državnim putevima 1. i 2. prioriteta u Vojvodini kao i u nižim predelima centralne, istočne i južne Srbije prohodnost puteva je dobra, kolovoz je mokar ili pod mestimično slabim raskvašenim snegom.

Na putevima II prioriteta, ka zimskim turističkim centrima i u planinskim predelima centralne, istočne i južne Srbije, na kolovozu ima snega do pet centimetara. Preko planinskih prevoja duva pojačan vetar koji na pojedinim deonicama stvara manje snežne nanose.

AMSS je upozorio i da temperaturne razlike i padavine uslovljavaju i učestaliju pojavu odrona na putevima kroz klisure i useke, odnosno pored kamenih kosina.

2024 © - Vesti online