Subota 26.01.2013.
03:32
Fonet, Blic

DS: Laže SNS da je Tadić toliko trošio

Norme prevazilazili samo telefonski računi: Bivši predsednik Srbije Boris Tadić
 


Povodom saopštenja Srpske napredne stranke u kojem se pominje režim Borisa Tadića i, prema oceni DS, zadržava huškačka radikalska retorika i tvrdi da činjenice ne mogu da se demantuju, DS ističe da je sve navode moguće demantovati istinom.


"Pet meseci nije isto što i tri meseca i četiri dana, koliko je Tadić prošle godine bio na funkciji predsednika Srbije", navedeno je u saopštenju.


"Telefonski računi, jedini koji su prevazilazili norme, su vezani za međunarodnu saradnju. To je bilo neophodno kako bi se poboljšao međunarodni položaj Srbije devastiran tokom decenija u kojima su ljudi koji su sada ponovo na vlasti vodili ratove, osiromašili i uništili zemlju, i doveli Srbiju na crnu listu svetske politike", stoji u saopštenju.


"Svaki dinar potrošen na te telefonske račune potrošen je na, na primer, ukidanje viza za građane koje su uvedene u vreme kada je sadašnja garnitura na vlasti imala zabranu putovanja u zemlje EU i SAD, jer je bila odgovorna za masovna stradanja u ratovima", ukazuje DS.


Kako se ističe, Tadić nikad nije išao u izlišna putovanja, poput "Nikolićeve turističke posete Čileu" na Samit lidera Evropske unije i Latinske Amerike.


Kad je reč o neracionalnom i bahatom trošenju, DS skreće pažnju da je nova administracija Predsedništva, pored toga što je sebi povećala plate i znatno se brojčano uvećala, odlučila i da iz budžeta plaća školarine za doškolovavanje svojih stranačkih kadrova.

2024 © - Vesti online