Neka dođu bolji dani

Teška starost: Sestre Dražević
 

Prvi prilog stigao je u kuću tuge Vukomir Tomovića iz Novog Pazara, koji je nedavno ostao bez supruge Zorke i sam brine o dva nepokretna sina 26- godišnjem Ivanu i 35 - Predragu, te staroj majci koju su i samu noge izdale.

Pripreme za petu terapiju: Mihailo Grbić

Na ime tuđe pomoći i nege Vukomir prima samo 8.000 dinara, što je nedovoljno da obezbedi najosnovnije sinovima obolelim od cerebralne paralize. Zato je sa zahvalnošću primio ovaj dar, koji je uneo malo radosti u kuću u kojoj se teško mire da je bolest odnela zauvek majku Zorku.
Druga donacija nemenjena je 75- godišnjoj Ljeposavi Gvozden iz Donjeg Volara u Republici Srpskoj. Ova baka živi sama i jedva preživljava od 39 maraka socijalne pomoći. Zato će joj 50 australijskih dolara naše plemenite čitateljke iz Australije sigurno dobro doći, a i obradovaće je, jer već dugo u njenu kolibicu pored šume niko ne svraća i za zdravlje ne pita.


Tužna starost još dve bake duboko je dirnula Ranku iz Melburna, pa je treći prilog namenjen sestrama 79-godišnjoj Čedini i 70-godišnjoj Borki Dražević iz Drenove. Ove usamljene starice sada žive u kontejneru koji im je obezbedila opština Gornji Milanovac, baš na inicijativu našeg lista.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Prvi preuzeo donaciju: Vukomir Tomović

A da se u tom skromnom domu ne osećaju napušteno, više puta do sada pobrinuli su se čitaoci "Vesti" šaljući im pomoć i reči ohrabrenja, ali i ono najvažnije - osećaj da nisu zaboravljene.


Četiri porodice zakoračile su u novu godinu bogatije za saznanje da imaju daleke, nepoznate prijatelje kojima je jedan njihov osmeh, najveća nagrada.
 

Samo napred Mihailo

Četvrta donacija iz Melburna dar je četvorogodišnjem Mihailu Grbiću iz Maljevića kraj Mionice, obolelom od cerebralne paralize, koji je protekle jeseni bio na trećoj transplantaciji matičnih ćelija u Beču. Mihailo i dalje vredno vežba, a njegovi bližnji veruju da su dosadašnje intervencije dale rezultate, ali da ga čeka još dug put. Porodica Grbić zahvalna je svim dobrim ljudima koji su im pružili podršku, jer bez njih bi i njihovi napori bili uzaludni.

2024 © - Vesti online