Petak 25.01.2013.
10:36
Vestionline, Kurir

Bobana Veličković prva u Nemačkoj

Bobana Veličković

U finalu je pobedila za 0,1 krug ukrajinku vlasnicu olimpijskog zlata iz Atine i dva srebra iz Londona Olenu Kostevič. Francuskinja Gobervil zauzela je treće mesto. Veličkovićeva je imala 386 krugova u osnovnom delu.

Zorana Arunović je osvojila peto mesto sa 139,2 kruga, u osnovnom delu imala je kao i Veličkovićeva odličnih 386 krugova, dok je Jasna Šakarić bila 13. sa 379 krugova. Arunovićeva je i prošle godine bila peta.

Drugo finale prvog dana u Minhenu za srpsko streljaštvo izborio je Stevan Pletikosić vazdušnom puškom za seniore. Zauzeo je na kraju osmo mesto, imao je prosek u osam dijabola - tačno deset krugova. U osnovnom delu zabeležio je sjajnih 597 krugova.

"Izvanredni rezultati, posebno Veličkovićeve, Arunovićeve i Pletikosića u veoma jakoj konkurenciji. Veoma nas je obradovala pobeda Bobane Veličković u veoma uzbudljivom finalu", kaže v. d. selektora Goran Maksimović.

"Mirosavljev i Marković su imali dva dobra rezultata puškom za seniore. Juniori Marina Simić, koja je na lošiji odnos strogih centara ispala iz finala sa 394 kuga i Miloš Tasić koji je sa 591 krugom bio krug do finala, su takođe dobro gađali. Svi ostali moraju na popravni drugog dana. Rezultati su visoki, potvrda je i da su 53 seniora imala rezultat od 590 i više krugova puškom i da je za plasman u finale bio potreban rezultat od 597 krugova. Juniorsko finale ovim oružjem puškom vredelo je 592 kruga, a pištoljem za seniorke 382 kruga! Prve analize su ponovo pokazale da niko ko je bio prvi pre finala nije zadržao prvu poziciju i da su nova pravila opet uzela danak", dodao je Maksimović.

Drugog dana gađaće seniori i juniori pištoljem kao i seniorke i juniorke puškom.

2024 © - Vesti online