Četvrtak 24.01.2013.
21:33
Beta

DS: Dinkiću, koliko košta Stara planina?

Foto: Ilustracija

"Koliko je još novca, pored inicijalnih 40 miliona evra, potrošeno za putnu infrastrukturu i koliko će još od ovogodišnjih 27 miliona evra predviđenih u budžetu za turizam, otići u ovaj projekat? Koliko je godina potrebno da se povrati uloženi novac, a koliko je ljudi direktno zaposleno za ovaj višemilionski projekat i koliko je ulaganje po jednom zaposlenom?", pita u saopštenju DS.

Demokrate su od Dinkića zatražile da objasni kako je određeno da turizam bude privredni prioritet Srbije, i u kojoj još zemlji je država vlasnik hotela.

"Molimo gospodina Dinkića i da u svojim skijaškim pohodima upita građane sa područja južne i istočne Srbije da li smatraju da je bilo svrsishodnije da država taj basnoslovni novac uloži u proizvodnju hrane i omogući istinski oporavak tih područja ili u hotel i žičare?", pita u saopštenju DS.

Ujedinjeni regioni Srbije (URS) su danas ocenili da će se "cela Srbija sliti" u Beograd i Novi Sad ako ne bude investicija kao što su hotel i skijalište na Staroj planini.

"Zaprepašćen sam izjavom gradonačelnika Beograda i predsednika Demokratske stranke da je Stara planina promašena investicija. Te izjave ne samo da su neistinite, već pokazuju Đilasovo nepoznavanje realnih potreba i problema u regionima Srbije", izjavio je gradonačelnik Knjaževca i član Predsedništva URS Milan Đokić.

2024 © - Vesti online