Četvrtak 24.01.2013.
17:22
Beta

Ugljanin ucenjuje, hoće da napusti Vladu

Ugljanin: Borim se da se popravi stanje Bošnjaka

Ugljanin je rekao da su tekstom sporazuma o njegovom ulasku u Vladu Srbije jasno definisani koraci koje treba činiti da se popravi položaj Bošnjaka u Srbiji. On je rekao da taj sporazum niti je potpisan niti se realizuje bilo šta iz njega i u vezi sa tim najavio razgovore sa koalicionim partnerima iz Vlade.

"Naša tema razgovora će biti potpisivanje tog sporazuma. Ako potpišemo taj sporazum i realizujemo ga, problemi Bošnjaka će da nestanu, ako budu izbegavali da ga potpišu i realizuju, ja završavam svoj boravak u Vladi 27. januara", rekao je Ugljanin, koji je i predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka.

Ugljanin je rekao da se s tim datumom navršava šest meseci što je, kako je rekao, bilo dovoljno vremena i nema više šta da se čeka.

"Nemam motiva da boravim u Vladi Srbije ako se stanje Bošnjaka ne popravi", kazao je Ugljanin i dodao da njegove kolege izbegavaju da razgovaraju o toj temi.

"Istina je, imaju mnogo probema oko Kosova, ekonomije, borbe protiv korupcije, ali moj boravak u Vladi je definisan rokom i potpisivanjem sporazuma koji rešava problem Bošnjaka", rekao je Ugljanin.

Ugaljanin je na komentare da nije jedini Bošnjak u Vladi, kazao da je "legitimni i jedini bošnjački predstavnik", jer je biran sa bošnjačke liste.

"Imamo još jednog Bošnjaka koji sedi u Vladi, i u Skupštini Srbije imamo Bošnjake koji su birani na tuđim listama - privatni Bošnjaci, ali imamo samo tri bošnjačka predstavnika koji su birani sa manjinske liste. Jedna je stvar biti Bošnjak u Vladi, a druga bošnjački predstavnik. To je velika razlika", rekao je Ugljanin.

2024 © - Vesti online