Četvrtak 24.01.2013.
12:12
P. Živković - Vesti

Policija u Partizanu!

Čelnici Partizana poručuju da nemaju čega da se plaše

Policija se nastanila u Humskoj! I ostaće možda i duže i od mesec dana, sve dok ne pročešljaju Partizanove knjige vezane za poslovanja. Ovo je prvi put od 2008. godine da policija ima ozbiljnu nameru da proveri na koji način su funkcionisali u taboru srpskog šampiona minulih godina... Odavno mnogima nije jasna "teška finansijska situacija" u Partizana na koju su pozivaju čelnici kluba, jer godinama unazad jedino crno-beli prodaju fudbalere, igraju u Evropi, a pritom ne dovode skupa pojačanja!

Istina, nije baš ni lako izračunati koliko je Partizan zaradio od 2008. godine, jer se procenat od transfera često delio zbog najblaže rečeno čudnih ugovora. Ali, možda ovog puta od policije saznamo kako su zaista poslovali Dragan Đurić i njegovi saradnici.

"Inspektori su tražili papirologiju i dokumenta iz ranije prošlosti kluba", kaže Nenad Danilović, portparol Partizana.

"Svaki papir je dostupan i nemamo nikakvih problema da ih damo policiji na uvid i proveru. Nije na Partizanu da iznosi u javnost o čemu se radi, već bi to trebala da saopšti policija, odnosno nadležni organi. Ponavljam, Partizan je uvek poslovao u skladu sa zakonom i nema nikakav razlog da se bilo čega plaši".


Treba reći da je Partizanom rukovodio i Tomislav Karadžić, koji je i doveo aktuelni Upravni odbor u Humsku ulicu. Dragan Đurić je praktično naslednik Karadžićeve "politike" u taboru crno-belih.


"Partizan je uvek pod lupom javnosti, nije isto kada se proverava neka firma i popularan fudbalski klub u zemlji", dodao je Danilović.


Policija će sigurno imati pune ruke posla, jer crno-beli su od 2008. godine do danas skupo prodavali fudbalere poput Antonija Rukavine, Ivana Obradovića, Zorana Tošića, Stevana Jovetića, Adema Ljajića, Matije Nastasića, Stefana Savića, Klea, Ljubomira Fejse, Radosava Petrovića...

2024 © - Vesti online