Sreda 23.01.2013.
17:57
Vestionline

EK: Zvezda izgubila od Uniksa u Kazanju

Drugi poraz Crvene zvezde u Evrokupu

Posle poraza od Galatasaraja u Pioniru, bolji od košarkaša Crvene zvezde u drugoj fazi takmičenja u Evrokupu bio je i ruski Uniks iz Kazanja koji je kao domaćin slavio rezultatom 78:59.

Crveno-beli su tokom prve dve četvrtine uglavnom bili i u vođstvu, imali su u par navrata šest poena prednosti (14:8, 16:10), ali su domaći u finišu druge četvrtine uhvatili priključak i na poluvreme otišli vođstvom od 36:35.

Drugo poluvreme donelo je znatno drugačiju sliku, Zvezda je potpuno nadigrana, a razlika u korist Uniksa je konstantno rasla, pa je konačnih ''plus 19'' za domaće bila logična posledica prikazane igre u nastavku.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Čatman sa 20 poena, dok je Eidson upisao 16. U Zvezdi najefikasniji su bili Amerikanci Elton Braun sa 13 i Damarkus Nelson sa 12 poena, dok je kapiten Igor Rakočević dodao samo 10.

U drugoj utakmici Grupe L Galatasaraj je u utorak pobedio u Istanbulu Ulm sa 82:66, pa posle tri kola na tabeli vodi Uniks sa dve pobede i porazom, koliko ima i Galatasaraj, dok je Crvena zvezda treća ispred nemačkog Ulma.

2024 © - Vesti online