Sreda 23.01.2013.
09:08 >> 10:50h
Beta

Nova eksplozija u Zagrebu

U eksploziji na Trgu bana Jelačića nije bilo povređenih
 


Policija je blokirala trg i istražuje. Pojedinosti za sada nisu poznate. Tramvajski saobraćaj u centru teče bez zastoja.
 

Pročitajte još:

* Eksplodirala bomba pod vozom u Hrvatskoj

* Eksplozija u Zagrebu: Privedeno 14 osoba

"Večernji list", pozivajući se na nezvanične informacije, piše da je bomba bila sa severne strane spomenika banu Jelačiću. To je bila treća eksplozija u Zagrebu za manje od mesec dana.


Zbog dve ekspolozije - na Aleji Bolonje u Zagrebu, 9. i 11. januara, policija je uhapsila 54-godišnjeg Vojislava Blaževića, ranjenog prilikom druge ekspolozije. Policija za sad nije utvrdila njegov motiv.

Ministar policije: Ne bih govorio o terorizmu

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić izjavio je da poslednju eksploziju u centru Zagreba ne bi povezivao sa terorističkim aktom niti sa prethodnim eksplozijama u Zagrebu.


"Klonio bih se bilo kakvog govora o terorizmu, s obzirom na to da je oštećena jedna ploča", rekao je novinarima Ostojić i dodao da će zagrebačka policija izvestiti o noćašnjim događajima u Zagrebu.


Kancelarija za upravljanje kriznim situacijama Grada Zagreba saopštila je da je oštećena samo jedna ploča kojom je popločan zagrebački glavni gradski trg.


Policiji su predati snimci trga, a u toku je istraga o događaju. Kancelarija je saopštila da će se posle istrage "znati o kakvoj se eksplozivnoj napravi radilo". Druge pojedinosti za sada nisu poznate.

2024 © - Vesti online