Utorak 22.01.2013.
10:09
telegraf.rs

Komandant OVPMB: Dačiću, uhapsi me ako smeš, uželeo sam se srpskih zatvora

Bivši komandant OVPBM Orhan Redžepi
 

- Nakon rušenja spomenika borcima i herojima OVPMB od strane srpske Žandarmerije sve je postalo jasno kao dan. Srbi nas jednostavno ne žele i zato je kucnuo čas za rastanak – poručuje Redžepi.

On dodaje da je uklanjanjem spomenika u Preševu od strane Srbije “prevršena svaka mera” i da se “moraju preduzeti krupni i radikalni koraci”.

- Ja sam od svih ostalih predstavnika Albanaca s juga najradikalniji. Pozvaću građane na neposlušnost Srbiji i na borbu za otcepljenje regiona i prisajedinjenja istog Kosovu ili Albaniji. To nam je jedini lek i spas od neprijateljske Srbije – uveren je Redžepi.

Na pitanje kako shvata izjavu premijera Srbije da će svako ko planira bilo kakvo izazivanje nemira naići na čvrst otpor države, on odgovara:

- Poručio bih Dačiću da dođe lično da me uhapsi, ako sme, jer sam se baš uželeo srpskih zatvora u kojima sam mnogo godina proveo!

Redžepi kaže da je spomenik uklonjen jer je Dačić dobio zeleno svetlo od međunarodne zajednice.

- Drugačije se ne bi drznuo da ukloni spomenik – tvrdi on.

Lider Albanskog nacionalnog pokreta kaže da je od danas i zvanično Preševo sastavni deo Kosova i da je na tome zahvalan Srbiji.

- Danas je istorijski dan za Preševsku dolinu. Za to mogu da se zahvalim državi Srbiji. Preševska dolina će od danas biti sastavni deo Kosova, odnosno Albanije – tvrdi Redžepi.

On objašnjava da su SAD i Rusija dogovorile prekrajanje granica i da će se u tom novom opisu Preševo i Kosovo naći u okviru Albanije.

- Tačija podržava Amerika, Dačića Rusi i oni su upoznati s novim prekrajanjem granica u kojem će biti formirana Albanija s Kosovom i Preševom, a ovo je sam početak ostvarivanja tog cilja – zaključuje Redžepi.

2024 © - Vesti online