Utorak 22.01.2013.
13:44
D. P. - Vesti

Zbog Monike drvlje i kamenje

Ne bavi se politikom: Emir Kusturica, Monika Beluči i Milorad Dodik

Kako otkrivaju članovi osoblja koji brinu o gostima, Monika je večerala sa domaćinom Emirom Kusturicom i njegovom ženom Majom. Na jelovniku je bilo puno salate i jagnjeće pečenje, a to je zaliveno sa dve boce domaćeg vina.


- Ama baš nikakvih prohteva nije imala, ponašala se obično i zahvaljivala za svaku uslugu- otkrio je medijima jedan od članova osoblja. Osim kraće posete Banjaluci, obilaska Andrićgrada, Monika je sa Kustom prošetala kroz Mećavnik, a potom išla i na skijanje na Iver.

- Ona nije krila koliko je oduševljena ljubaznošću domaćina koji su je na svakom koraku obasipali pažnjom i poklonima, a ona im je uzvraćala lepim rečima. Svi koji su imali prilike da je sretnu i bar na kratko porazgovaraju sa njom nisu krili oduševljenje ne samo njenom lepotom, nego i neposrednošću, što daleko odudara od uobičajenog ponašanja često razmaženih svetskih filmskih zvezda.

I Odri u Andrićgradu

Knjige za goste: Odri Tatu i Emir Kusturica u Andrićgradu

Boravak francuske glumice Odri Tatu na Kustendorfu ostao je u senci Monike Beluči, ali domaćin Kusta potrudio se da se ona ne oseti zapostavljenom.

 

Zajedno sa Odri obišao je Andrićgrad i Višegrad, a Odri je u nedelju popodne pokupila svoje stvari i brojne poklone koje je dobila, zahvalila se na gostoprimstvu i vratila se kući.


Međutim, njen dolazak u Srbiju, a posebno razgovor sa Miloradom Dodikom, predsednikom RS u Banjaluci nije svuda bio dobro prihvaćen. Hrvatski mediji, pre svih HRT pokušavao je na sve načine da prikaže kako Monika zapravo nije ni znala gde je došla i s kim je razgovarala, dok sarajevski mediji nisu krili ogorčenje zbog njenog dolaska u Banjaluku. Emir Hadžihafisbegović, glumac i bivši ministar kulture kantona Sarajevo koji je u Srbiji svaku put dočekan uz dobrodošlicu, iskoristio je njen dolazak da u starom maniru oplete po Dodiku, a posebno po Emiru Kusturici.

Počasni građanin: Anđelina Džoli u Sarajevu

On smatra da su njih dvojica, posebno Dodik, susret sa čuvenom glumicom iskoristio za sopstvenu promociju. Međutim, zaboravio je na dolazak Anđeline Džoli i Breda Pita u Sarajevo, te da je Džolijeva snimila i režirala film "U zemlji krvi i meda" u kome je prikazana iskrivljena slika događaja u BiH tokom rata i ponovo podignuta hajka protiv Srba. Iako je film na kraju ispao jeftina propaganda i neslavno je propao gde god je prikazan, Anđelina je proglašena počasnim građaninom kantona Sarajevo, a svako njeno pojavljivanje maksimalno je iskorišćeno.

Za razliku od nje, Belučijeva se ni u jednom trenutku ni na koji način nije bavila, niti pomenula politiku. Ali, izgleda da je sam njen dolazak bio dovoljan da uzburka duhove u Zagrebu i Sarajevu. Ili je, možda, u pitanju ipak samo ljubomora što i oni nisu imali prilike da ugoste jednu od najlepših žena sveta.

2024 © - Vesti online