Ponedeljak 21.01.2013.
22:58
Beta

Ilić: Nismo ispunili cilj

Srbija je danas izgubila od Španije sa 20:31 (12:20) u osmini finala na Svetskom prvenstvu.

"Jednostavno nismo ispunili cilj. Naš cilj je bio mnogo viši. Veliki poraz smo pretrpeli u utakmici sa Slovenijom. To je bila veoma važna utakmica za nas. Tu utakmicu smo nažalost prokockali i sami sebi otežali put. Danas smo pokušali, ali videli ste šta se dogodilo", rekao je Ilić novinarima posle meča.

Nenad Vučković ocenio je da je sada "teško pričati".

"Jako mi je žao zbog svega ovoga. Imali smo želju, naročito mi stariji igrači. Želeli smo da pomognemo ovim mlađim da osete šta je to Svetsko prvenstvo, da im ostane u lepšem sećanju. Na kraju se ispostavili da nismo uspeli. Žao mi je što se ovako završilo", rekao je Vučković.

Žarko Šešum ocneio je da je ekipa sama kriva za sve što se desilo.

"Niko ovo nije očekivao. Mi smo i posle poraza od Poljske bili u igri i igrali dobro. Onda nam se desio taj pad, to je možda nama svojstveno. Protiv Slovenije nas je psihički ubilo poslednjih pet minuta. I fizički nas je to puno koštalo. Nismo uspeli da se oporavimo za ovu utakmicu", rekao je Šešum.

On je dodao da je uvek teško igrati protiv domaćina na velikim takmičenjima.

"Nije glavni razlog ovaj poraz. Boli, naravno. Više nas je koštalo ono što smo ispustili u grupi. Zato smo u ranoj fazi naleteli na domaćina. Sami smo krivi, malo i suđenje. Niko nije očekivao ovo", rekao je Šešum.

Na pitanje da li loš plasman na Olimpijskim igrama u Londonu i eliminacija u osmini finala na ovom Svetskom prvenstvu znači da se Srbija vratila "u evropski prosek", on je odgovorio: "Rezultat kaže tako. Moramo da se trgnemo i da sve sagledamo".

Svetsko prvenstvo igra se od 11. do 27. januara u Španiji.

2024 © - Vesti online