Ponedeljak 21.01.2013.
14:35
Beta

Dačić i Vučić uvereni u smirivanje situacije u Preševu

Premijer i prvi potpredsednik vlade: Ivica Dačić i Aleksandar Vučić
 

"Bezbednosna situacija je stabilna. Zar mislite da bezbednosna situacija može zavisti o spomenika? Jadna bi to zemlja bila", kazao je Dačić novinarima posle sastanka sa oficirima za vezu i predstavnicima stranih zemalja i dodao da nema razloga za bilo kakvu eskalaciju sukoba.

On je poručio da je Srbija spremna za nastavak dijaloga sa Prištinom i da je to njena snaga a ne slabost, kao i da razgovori Beograda i Prištine namaju nikave veze sa jugom Srbije.

Vučić: Srbi i Albanci da žive u miru

Na svečanom obeležavanju početka usavršavanja 2. klase polaznika visokih studija bezbednosti i odbrane, Vučić je novinarima rekao da se nada smirivanju situacije na jugu Srbije jer, kako je istakao,
 

"Srbija ničim nije doprinela eskalaciji sukoba na tom prostoru. Hoću da gradimo budućnost u kojoj će Srbi i Albanci živeti mirno, komšijski, ali zakoni moraju da se poštuju i tačka. Ako neko misli da politikantstvo može da ostvari rezultat, poručujem da to nije moguće", rekao je Vučić.

On je kazao da "nije prvi put da (poslanik) Riza Haljimi i neki drugi pominju da hoće da se taj deo Srbije pripoji Kosovu" i poručio građanima da budu mirni jer se vlasti Srbije ponašaju civilizovano.

"Odmah posle dogovora, izasli su sa zahtevom da se pripoje Kosovu, nakon čega je i Albanija regovala, što pokazuje da su od početka imali druge planove", izjavio je Vučić.

Potpredsednik Vlade Srbije je najavio razgovor sa ambasadorom Velike Britanije u Srbiji koji je zabrinut zbog situacije na jugu Srbije.

2024 © - Vesti online