Nedelja 20.01.2013.
21:55
Fonet

Novo skrnavljenje srpskog groblja


Porušeni nadgrobni spomenici u Klokotu
 

Predsednik opštine Klokot Saša Mirković koji se nalazi u blizini groblja izjavio je da je potpuno šokiran ovim vandalskim činom.

"Mislio sam da se ovako nešto neće događati Kosovskom pomoravlju, ovo je najgore što je moglo da nam se dogodi. Nema većeg zla od ovoga i nema rečenice kojom bih mogao da osudim ovakav akt. Ovde mrtvi nemaju mira", izjavio je KiM radiju Mirković.

Ovu informaciju potvrdio je i direktor Klokot radija Nikola Stolić koji je rekao da "ima infromacije o rušenju groblja" i da je tamo policija.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudila današnje uništavanje 27 nadgrobnih spomenika na pravoslavnom groblju u selu Klokot, u opštini Vitina na Kosovu.

U saopštenju, Kancelarija za Kosovo i Metohiju je od međunarodne zajednice zatražila da što pre pronađe i kazni počinioce tog vandalskog čina.

"Podsećamo da je na teritoriji Kosova i Metohije uništeno i oštećeno 5.261 nadgrobnih spomenika a većina grobalja nepristupačna je, pretvorena u deponije, zarasla u korov i šipražje", navodi se u saopštenju Kancelarije za KIM.

2024 © - Vesti online