Nedelja 20.01.2013.
15:51
Vestionline, sportske.net

Đoković pobedio Vavrinku u maratonu

Trijumf posle teške i neizvesne borbe sa Stanislasom Vavrinkom - Novak Đoković

Gotovo set i po Vavrinka je igrao najbolji tenis u svojoj karijeri. Švajcarac je potpuno razbio Novaka u prvom setu prepustivši mu jedan gem - 6:1. Pogađao je šta je pomislio, a kada je u drugom napravio brejk i stigao do 5:3 i šanse da servisom overi 2:0, Novak se probudio.

Đoković je najpre vratio brejk i na svoj servis izjednačio na 5:5, a potom je novim brejkom došao do prednosti i sa 7:5 izjednačio rezultat u setovima na 1:1.

Držao se osmi teniser sveta i u trećem setu, osvajao svoje gemove, ali je popustio u finišu, pa je Novak brejkom pri rezultatu 4:4, preuzeo set u svoje ruke i priveo ga kraju sa 6:4 za 2:1.

U četvrtom je i dalje Vavrinka pružao otpor, držao svoj servis, pa smo stigli do taj-brejka. Novak je u 13. gemu napravio nekoliko grešaka, pa je rival ubrzo stigao do 6:3, odnosno tri set lopte, od kojih koristi treću za poravnanje u setobvima 2:2.

U petom setu nastavila se drama. Nole ga je otvorio brejkom, ali je odmah uzvratio Vavrinka, pa se nastavilo sa egal igrom u kojoj su obojica tenisera uzimala gemove na svoj servis. Imao je Švajcarac u osmom gemu petog seta četiri brejk lopte, ali ih nije iskoristio, pa je Novak poravnao na 4:4. Usledilo je lagano osvajanje po dva gema oba tenisera kada su imali svoj servis, pa se posle izjednačenja na 6:6, igralo na razliku.

Odluka se razvukla na čitava 22 gema, kada je Novak došao do tri brejk lopte, a treća je bila srećna za Srbina koji je na kraju dobio maraton u Melburnu i plasirao se među osam najboljih.

2024 © - Vesti online