Nedelja 20.01.2013.
15:15
Beta

Petar Nenadić: Nisam ja odlučio da ne igram

Petar Nenadić

Srbija je juče izgubila od Slovenije sa 31:33, poslednju utakmicu u Grupi C i zauzela treće mesto, pa će sutra u 19.00 igrati u osmini finala sa domaćinom Svetskog prvenstva selekcijom Španije.

Na pitanje, zašto posle lepo odigranog prvog poluvremena nije igrao u drugom delu, on je odgovorio: "Ne znam, to nije moja odluka. Moje je da radim ono što selektor traži i zahteva od mene. Nekada je to dobro, nekada nije. Jednostavno takve stvari se dešavaju".

Nenadić nije želeo da komentariše završnicu utakmice, u kojoj je Slovenija preokrenula rezultat u svoju korist.

"Sada nije lepo pričati o tome. Svaki igrač ima neku ideju, kada su ti važni momenti. Oni momci koji su bili na terenu su verovatno tada bili najbolji, najspremniji. Ne treba više razmišljati o Sloveniji, ni o Poljskoj", rekao je Nenadić agenciji Beta.

On je dodao da reprezentaciju Srbije očekuje meč sa Španijom, koji sigurno neće biti lak.

"Na nama je da se borimo 60 minuta, pa šta bude", rekao Nenadić, koji je u meču sa Slovenijom postigao šest golova. 

Kapiten reprezentacije Momir Ilić istakao je da ne zna na koga je selektor Veselin Vuković mislio kada je jucče posle meča sa Slovenijom rekao da su mu igrači signalizirali da najiskusniji treba da igraju u završnici.

"Ne znam na koga je mislio i šta je hteo da kaže. U završnici nisu igrali stariji igrači. To treba da vidimo sa selektorom. Nismo sinoć hteli da pominjemo tu temu. To sam samo pročitao u novinama. Nisam ja ništa rekao, jer bih onda igrao", rekao je Ilić novinarima.

Prema njegovim rečima, u završnici je trebalo "sačuvati glavu" i mirno završiti utakmicu.

"Nažalost ne mogu da budem objektivan posle poraza. Možda nije bilo isključenje Šešuma. Prebrzo smo završavali te napade. Nažalost i moja stativa je možda mogla da nam da šanse da završimo utakmicu mirnije. To je moglo da nam sačuva rezultat. Posle toga smo totalno pali", rekao je Ilić.

Iako je dolazak novinara u hotel igrača bio najavljen, nekoliko igrača se uopšte nije pojavilo. Nije bilo iskusnog Žarka Šešuma, a Marko Vujin kao da nije bio prisutan. Nije želeo da priča o meču sa Slovenijom, ali ni o narednoj utakmici sa Španijom.

"Nemoj te mene molim vas da pitate", rekao je Vujin, izvinio se i ubrzo nestao.

2024 © - Vesti online