Subota 19.01.2013.
09:25
Vestionline

AO: Jelena prošla, a Zimonjić ispao u dublu

Jelena Janković

Jelena Janković i Mirjana Lučić-Baroni prošle su u drugu rundu zahvaljujući predaji Nemici Ana-Leni Gronefeld i Čehinji Cveti Pečki. Srpkinja i Hrvatica će u osmini finala igrati protiv Ukrajinke Anastasije Pavljučenkove i Čehinje Lucije Šafarove.

Nenad Zimonić i njegov saigrač Robert Lindšted poraženi su u tri seta od Francuza Žilijena Benetoa i Edoara Rožer-Vaselina. Posle dva i po sata borbe Francuzi su slavili sa 6:4, 6:7(5), 7:6(5). U narednom kolu igraće protiv 11. nosilaca Davida Marera i Fernanda Verdaska.

Najbolji mladi teniser sveta Nikola Milojević uspešno je startovao na Australijan openu u konkurenciji juniora. On se plasirao u drugo kolo ubedljivom pobedom nad Žurense Žosimo Mendosom sa Filipina sa 6:3, 6:1.

Milojević će u narednoj rundi igrati protiv domaćeg predstavnika Olivera Andersona koji je u tri seta savladao Kanađanina Brejdena Šnura (2:6, 6:0, 7:5).

Za razliku od njega, srpski junior Laslo Đere završio je nastup na Australijan openu već u prvom kolu porazom od Mateja Maruščaka sa 6:4, 6:7(9), 6:2.

2024 © - Vesti online