Petak 18.01.2013.
21:19
Vestionline

Sautempton otpustio Edkinsa i doveo Poketina

Sramotna smena Nadžela Edkinsa koji je digao Sautempton iz "pepela"

Edkins koji je doveo Sautempton iz trećeg ranga takmičenja u Premijer ligu, šokantno je ostao bez posla iako je posle pobede nad Aston Vilom (0:1), u sredu neočekivano osvojio bod i protiv Čelsija (2:2), zahvaljujući kome je tim stekao tri boda više od ekipa u zoni ispadanja.

"Imali smo na umu dugoročne ambicije Sautemptona kada smo donosili ovu odluku", rekao je izvršni predsednik Nikola Korteze, ne objašnjavajući kako je moguće da baš sada i odjednom razmišljaju na duže staze menjajući trenera koji ih je za dve godine preveo iz dva ranga takmičenja u Premijer ligu i osvojio četiri ključna boda u borbi za opstanak, a onda je smenjen jer klub misli na budućnost.

Edkins je preuzeo Sautempton 2010. godine, kada je ekipa bila u opasnoj zoni Prve divizije Engleske, a onda je pomogao timu da dođe do dve uzastopne promocije i vrati se u Premijeršip posle odustva od sedam godina.

Poketino je bio bez posla od novembra, kada je posle neispešnog posla otišao iz Espanjola, a u Sautemptonu će debitovati u ponedeljak na utakmici protiv Evertona.

"Ovakvu priliku svaki trener ceni. Sautempton je klub bogatog nasleđa i vrlo uzbudljive budućnosti. Postoji jasna vizija da se klub dovede u novu eru stabilnih uspeha u Premijer ligi, i više. Oduševljen sam što učestvujem u svemu tome", rekao je Poketino, bivši reprezentativac Argentine.

2024 © - Vesti online