Petak 18.01.2013.
13:14
Vestionline, Beta

Tipsarević: Srećan sam zbog plasmana među 16

Maratonac - Janko Tipsarević

Tipsarević je danas pobedio Francuza Žilijena Benetoa sa 3:2, po setovima 3:6, 6:4, 2:6, 6:4, 6:3 posle tri i po sata igre. Deveti teniser sveta je i u drugom kolu protiv Lukaša Lacka igrao meč u pet setova.

"Želeo sam daleko da doguram na ovom turniru i dođem do meča sa Nikolasom Almagrom, ali moje noge će osetiti da sam igrao poslednja dva meča u pet setova. Spreman sam, ali mi ovakvi mečevi uopšte ne pomažu", rekao je Tipsarević.

"Srećan sam što ću i drugu nedelju igrati na turniru. To mi je prvi put u karijeri da igram završnicu na Australijan openu i uzbuđen sam zbog toga", dodao je Janko.

On je rekao da se dobro pripremao pre početka sezone, ali da svaki teniser mora da se privikne na vremenske uslove u Australiji.

"Pripremao sam se na turnirima u Dohi i Kataru, gde je toplo, ali ne ovako ludački toplo. Vremenski uslovi u Australiji su ludi, nikada ne znate šta će vas sačekati. Pre tri dana tokom meča sa Lackom je bilo hladno, a pre dva dana na terenu je bilo 70 stepeni. Danas je bilo lepo vreme, ali vetrovito, ko zna kako će biti sutra. Možda će padati kiša i igraćemo pod krovom", rekao je srpski teniser.

Tipsarević je govoreći o priznanju Lensa Armstronga da je koristio nedozvoljene susptance, rekao da nije u redu što je američki biciklista na taj način varao ljude.

"Uopšte nije u redu, varao je u sportu i varao je mnogo ljudi u njegovom okruženju, koji su verovali da je rezultate postigao na pošten način", kaže Janko.

Tipsarević je otkrio i kako je izgledao njegov susret sa inspektorima anti-doping agencije.

"Mene su na doping testirali u Keniji. Otišao sam tamo na pripreme, a ujutro me je jedna osoba probudila. Bio sam šokiram i uplašen jer sam mislio da će nas neko opljačkati. Nisam bio siguran o čemu se radi", rekao je on.

"Mislim da me dovoljno često proveravaju, a ako žele to da pojačaju, zašto da ne? Ali, dovoljno nam je teško što ih svakog dana obaveštavamo o našem kretanju. Ne vidim na koji način mogu biti strožiji od toga", dodao je Tipsarević.

2024 © - Vesti online