Petak 18.01.2013.
11:28
Beta

Zrenjanin: LSV osudio uklanjanje zastave Vojvodine

Osuda uklanjanja zastave: Liga socijaldemokrata Vojvodine
 

Zastava Vojvodine od juče više nije na zgradama većine javnih preduzeća i ustanova, a skinuta je i sa Gradske kuće. Na prošloj sednici Skupštine Zrenjanina, šef odborničke grupe LSV, Dejan Čapo postavio je pitanje zbog čega u skupštinskoj sali više nije i vojvođanska zastava i ocenio da su time grubo povređeni Ustav i prava građana.

Pročitajte još:

* Nezadovoljni Ligaši prešli u SNS

U današnjem saopštenju zrenjaninskog Odbora LSV ocenjuje da je "ovakvim protivustavnim činom, vladajuća koalicija, okupljena oko SNS i SPS, pokazala do sada najgore nepoštovanje zakona i principa na kojima počiva pravna država".

"Upozoravamo da je Ustavom omogućeno AP Vojvodini da ima svoju zastavu i grb, i da je skidanje njene zastave čin osporavanja autonomnosti, ali i kršenje prava građanki i građana Vojvodine, koja su im najvišim pravnim aktom omogućena" kaže lokalna organizacija LSV.

LSV najavljuje će "stati u odbranu evropskog Zrenjanina i evropske Vojvodine", njihove multietničnosti i multikonfesionalnosti.

"Ponos Vojvođana i Vojvođanki će prkositi ovakvim nedelima, ali vređanje njihovog dostojanstva ovakvim činom je opasna igra koja će zaoštriti vojvođansku retoriku... Pitamo odgovorne: Ako je na red došlo skidanje vojvođanskih zastava, da li je sledeći korak njihovo paljenje?", piše u saopštenju gradske organizacije LSV.

2024 © - Vesti online