Petak 18.01.2013.
10:02
Telegraf.rs

Hrvati: Nakon žalbe izbacuju Srbiju iz svih takmičenja

Disciplinska komisija evropske kuće fudbala trebalo bi da krajem januara donese konačnu odluku povodom žalbe na kaznu izrečenoj Fudbalskom savezu Srbije zbog incidenata na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske koja je igrana u Kruševcu 16. oktobra u baražu za EP u Izraelu.

Hrvatski mediji saznaju da će odluka disciplinskog inspektora Žana Semjuela Laubea biti definitvno izbacivanje svih srpskih ekipa iz evropskih takmičenja.

Kako se navodi u komšijskim medijima, pod naslovom “Srbiji ne se piše dobro”, Laube će tražiti izbacivanje Srbije iz takmičenja UEFA, novčanu kaznu od 200.000 evra umesto sadašnjih 80.000, kao i izbacivanje vinovnika incidenata na 10 godina iz fudbala.

Podsetimo, Evropska fudbalska unija (UEFA) odlučila je da se žali na sankcije u vezi s incidentima, a prema pravilniku UEFA, disciplinski inspektor Žan Semjuel Laube ima pravo da otvori istragu, ali i podnese žalbe Apelacionoj komisiji na odluku koju je iznela Disciplinska komisija tog tela.

Fudbalski savez Srbije prvobitno je kažnjen sa 80.000 evra, a jedan meč mlade reprezentacije Srbije biće odigran bez prisustva publike. Pojedinačne kazne izrečene su trenerima i igračima.

2024 © - Vesti online