Četvrtak 17.01.2013.
17:46
Beta

Dačić: Ne preti nam uvođenje viza

Dačić: Smanjili smo broj azilanata, nema opasnosti po bezvizni režim
 

Dačić je posle sastanka ministara Saveta za pravosuđe i unutrašnje poslove Evropske unije rekao da su na sastanku pozitivno ocenjeni napori koje Srbija ulaže u borbi protiv ilegalnih migracija i lažnih azilanata, saopštio je MUP Srbije.

"U mnogim zemljama taj broj se značajno smanjio. Uspeli smo da taj problem rešimo kada je reč o Švajcarskoj, Belgiji, Luksemburgu, a i u Švedskoj je taj broj daleko manji nego što je bio pre dve godine, smanjio se više nego dvostruko", rekao je Dačić.

Ukazavši da po pitanju lažnih azilanata i dalje postoji problem kada je reč o Nemačkoj, on je izrazio nadu da će posle promene zakonodavstva u toj zemlji i to biti rešeno.

"Važno je reći da u ovom trenutku ne preti nikakva opasnost po vizni režim, odnosno viznu liberalizaciju za građane Srbije", rekao je Dačić.

On je ukazao da je veoma važno da Srbija učestvuje na sastancima koje organizuju članice EU i dodao da je tokom skupa u Dablinu, čija su tema bile migracije, razgovarao i s komesarkom EU za unutrašnje poslove Sesilijom Malmstrem i komesarkom za pravosuđe Vivijan Reding.

Kako se navodi u saopštenju, Dačić je na sastanku naglasio da Srbija i dalje istrajava na ispunjavanju uslova i standarda kakvi važe u EU, da intenzivno nastoji da svoje tržište učini otvorenijim, i da preduzima odlučne mere u borbi protiv korupcije.

2024 © - Vesti online