Četvrtak 17.01.2013.
14:50
Beta

"Nikolić je malo uvređen, a Josipović je malo kriv"

Vesna Pešić: Hrvatska laže da se vraćamo u devedesete
 

"On (Nikolić) se možda osetio malo uvređeno zbog toga, ali je to trebalo da kaže ranije, a ne kad je gost bio u kući", kazala je Pešićeva povodom Nikolićeve izjave da je jučerašnja poseta hrvatskog premijera Zorana Milanovića Beogradu "neiskrena" i da je prvo trebalo da se sastanu on i predsednik Hrvatske Josipović.

Ona je ocenila da je za to što nije došlo do susreta predsednika Srbije i Hrvatske kriv i Josipović, a ne samo Nikolić.

"Ja to razumem kao jednu uvrđenosti predsednika (Nikolića) da možda nije pokazana dovoljna solidarnost time što je on bio spreman da se nađe s Josipovićema, a Josipović je neprekidno govorio kako ne može da se nađe s njim", kazala je Pešićeva i dodala da je iz Hrvatske bilo prilično zatezanja oko te posete i da je Nikoliću zamerena izjava o Vukovaru.

"Postali su lovci na njegove izjave, tako da je to sve prenaduvano, te kako je uvredio Grčku, te kako je uvredio ovoga, te kako je uvredio onoga. Ja ne kažem da to nije bilo malo neiskustva, pa i verovatno nesnalaženja u tim izjavama, i sigurno je da čovek ono što misli privatno, kao političar treba da nađe neku drugu oblandu u kojoj to treba da kaže", navela je Pešićeva.

"Mislim da je i sa hrvatske strane bilo suviše naduvavano da je Srbija sad u nekoj velikoj propasti, da se ona vratila u devedesete, da se ona vratila na Miloševića, što je sve najobičnija laž", rekla je Pešićeva.

Prema njenim rečima, hrvatska strana se suviše mešala u srpske unutrašnje poslove i nabedila kako Srbija ide ka devedestim.

"Smatram da smo u stvari tek sada napravili zaista pravi konsenzus da idemo ka EU", dodala je Pešićeva.

Ona je navela da je sastanak Nikolića i Josipovića trebalo dogovoriti ranije kao što je pripreman susret Milanovića i Dačića.

2024 © - Vesti online