Četvrtak 17.01.2013.
11:40
Telegraf, Vestionline

Radnik trafike opelješen za 3.000 dok trepne

Ovako sve počinje - mali račun, velika novčanica
 

Razrađeni sistem funkcioniše ovako: uzmete na trafici sitnice koje ne koštaju više od 200 dinara, a prodavcu date novčanicu od 5.000. Dok on broji pare i sakuplja kusur da isplati mušteriju, prevarant navlaži prste i dlanove kako bi papir bolje prijanjao. Prodavac mu daje kusur, "mušterija" presavije koju hiljadarku i stavi u rukav, a onda besno baci ostatak prodavcu jer je dobio manje kusura.

Prevarant-mušterija vraća robu, traži nazad svojih 5.000 i odlazi. Dok je prodavac još zbunjen neprijatnom situacijom pojavljuje se druga mušterija koja zamajava nekim glupostima i kupuje za "sitne" pare. Prevarant je do tada već daleko. U džepu ima 5.000 dinara koje je "uložio" i 3.000 dinara koje je ukrao.

U ovakvim slučajevima najpre stradaju radnici koji na kraju dana u kasi imaju manjak. Kada se zna da je plata zaposlenih u trafikama oko 20.000 dinara mesečno, one 3.000 koje moraju da se vrate gazdi izgledaju velike kao kuća.

Srećom, u ovom slučaju, vlasnik je shvatio da se radi o prevari a ne grešci prodavačice tako da joj nije odbijeno od plate, a video je postavljen na Jutjub kako bi ostali prodavci u Pančevu bili upozoreni na ovu družinu.

Pogledajte kako to izgleda u praksi.

2024 © - Vesti online