Petak 18.01.2013.
01:39
K. Marković - Vesti

Nesvakidašnje prijateljstvo Novaka i devojčice iz Melburna

Osmogodišnja Aleksandra Saša Đurović ne krije ko joj je favorit
 

Prijateljstvo između osmogodišnje Saše i Novaka Đokovića nastavljeno je prošlog utorka.


- Možda se sećate slatke devojčice koja me je prošle godine zamolila da prebacim par loptica sa njom posle treninga. Video sam je ponovo danas i naravno, nisam odoleo da to ne ponovimo - napisao je vidno obradovan Novak na Fejsbuku.

"Zagrlio me je i rekao da sam 'slatkiš' i poklonio njegov kačket"
 


Sićušna Saša bila je među mnogobrojnim navijačima, koji su u vreme treninga pokušavali da dobiju autogram, a srećniji možda i sportski rekvizit od najboljeg tenisera na planeti. Svi su se čudili kako Novakovom oku ni ovog puta nije promakla njegova poznanica Saša. Prepoznao je i pozvao da izađe na teren.


Saša je u utorak došla u specijalno izrađenoj majici, kojom je svima javno stavila do znanja da je upravo ona Noletov obožavatelj broj jedan. Ponela je i svojom rukom napisan transparent, kako bi pozdravila svog ljubimca.
- Ponovo sam ga zvala "Dođi ovamo Nole!" i on je došao. Rekao je da ćemo opet da igramo, čim završi trening. Zagrlio me je i rekao da sam "slatkiš" i poklonio njegov kačket - rekla nam je presrećna devojčica.

Saša s porukom za Novaka
 


Ni Aleksandrina majka, rođena Moskovljanka, nije skrivala koliko je Novak za razliku od mnogih sportista ima razumevanje za navijače, a posebno mlade. Ovim gestom, kaže ona, osvojio je ne samo Sašu, već svu decu koja žele da igraju tenis.
- Novak je još jednom pokazao koliko se razlikuje od drugih tenisera. Retko ko od njih posvećuje pažnju svojim navijačima kao on. Zbog toga ga svi i vole. Igrati se sa decom tokom Australijen opena je zaista nešto neverovatno - priznaje majka Irena.

Specijalni poklon Saša će čuvati kao nešto najvrednije što je dobila.
- Mami sam rekla da ne sme ni slučajno da pere kačket - kaže bez ustručavanja Saša.

Ranko, Saša i Irena Đurić
 



Kačket je ponela sa sobom i u sredu, da bi ga pokazala čitaocima "Vesti". Uskoro će i u školu, kada se završi raspust.


- Novak mi je rekao da će me pozvati jednom da budemo njegovi gosti. Nisam bila uplašena da igram sa tako poznatim teniserom. Iskusna sam sada i ja u tenisu, igram već četiri godine za Vermont teniski klub. Osvajala sam nagrade, a jednog dana želim da budem poznata baš kao naš Nole - iskreno priča Saša Đurović.

Ceo dan kraj terena

U sredu je u Melburn Park Saša došla sa napisanom zahvalnicom, koju je planirala da Novaku pokloni tokom još jednog treninga. Zamolili smo je da nam otkrije šta je napisala.
- Želim da mu se zahvalim što je ponovo igrao sa mnom, da mu poželim sve najbolje. Došla sa još jutros da gledam sve naše tenisere, ostajemo do poslednjeg Novakovog meča. Nema veze za spavanje - poručila je Saša.

Oduševljenje zbog tog susreta nisu krili ni roditelji. Od tate Ranka saznajemo da Sašina ljubav prema Noletu traje od njene četvrte godine, kada je zvanično uzela reket u ruke. Novak je njena teniska motivacija, a ponosni tata ističe da to pokazuju i njeni rezultati kao i talenat.


- Ovo definitivno znači Aleksandri, ona živi za susrete sa Novakom. Vredna je, nije joj teško da ustane u šest ujutro da se spremi i već u sedam bude na treningu. Ima veliku motivaciju - veli Ranko.


Za ponosnog tatu bilo je veliko iznenađenje kada ga je prošle godine supruga Irena pozvala iz teniskog centra i rekla kako je Aleksandra postala hit. Tek kada je video prilog na televiziji, nije mogao da prepozna svoje dete zbog njene neposrednosti sa najboljim teniserom sveta. Isto se dogodilo i u utorak.


- Tek kada sam došao kući video sam o čemu se radi. Rekao sam: "Da li je to moja kćerka?" Radosni smo zbog svega što se dešava - rekao nam je Ranko.
Pored Novaka Đokovića mala Aleksandra otkrila nam je da voli i Anu Ivanović, a navija i za Jelenu Janković i Viktora Troickog.

Drugari joj zavide

Aleksandra priznaje da joj mnogi drugari zavide zbog poznanstva sa Novakom.
- Zovu me da mi kažu da su me videli u novinama, na televiziji, zavide mi. Ponose se sa mnom, nastavnici i drugari me podržavaju da uspem u tenisu, nisu ljubomorni. Naravno da bi drugarice volele da upoznaju Noleta i igraju protiv njega.

 

Ponosni rođaci u Srbiji

Naravno, na Aleksandru su ponosni babe i dede, kao i čitava familija i rođaci u Srbiji.
- Ni ovo što se desilo u utorak nisam znao, dok me rođaci iz Srbije nisu zvali da kažu da je Novak stavio sliku sa Aleksandrom na svom Fejsbuk profilu - kaže tata Ranko, rođeni Sarajlija.

2024 © - Vesti online