Sreda 16.01.2013.
18:51
telegraf.rs

Sve zbog slave: Skočila sa Nijagarinih vodopada u buretu

Eni Edison Tejlor i njeno bure u kojem je izvela fantastični skok sa Nijagarinih vodopada
 

Samo jedan od takvih primera je ovaj iz 1901. godine, kada je Eni Edison Tejlor skočila u buretu sa Nijagarinih vodopada i preživela.

Naime, nakon smrti njenog muža Dejvida, koji je poginuo u američkom građanskom ratu, Eni je živela na ivici siromaštva. S obzirom na jako lošu finansijsku situaciju odlučila je da uradi nešto po čemu će postati poznata.

Na svoj 63. rođendan skočila je sa Nijagarinih vodopada u buretu ubeđena da će, ukoliko uspe, dobiti slavu i novac koji zaslužuje. Tog odlučujućeg dana, Eni je ušla u bure koje je pušteno niz vodopad. Nakon pada retko ko je verovao da je Eni i dalje živa.

Međutim, kako je kasnije rekla, za trenutak se samo onesvestila, a kada je došla sebi, bila je u blagom šoku. Ipak, isticala je kako nikada više ne bi probala ovako nešto.

- Pre bih šetala po ivici neke provalije, ovaj pad je bio odlično, ali istovremeno i zastrašujuće iskustvo – rekla je Eni za tadašnje medije.

Nažalost, njena zamisao o slavi i bogatstvu se nije ostvarila, svega nekoliko medija je prenelo njen hrabri skok, a Tejlor je do kraja života i dalje živela na ivici bede.

Njen skok nije usnimljen, ali pogledajte priču o ovoj hraroj ženi:

2024 © - Vesti online