Sreda 16.01.2013.
16:42
Vestionline, Beta

Vuković: Pobeda nad Poljskom donosi prva dva mesta

Važan meč sa Poljskom - Veselin Vuković

Srbija sutra u 20.15 igra sa Poljskom meč četvrtog kola takmičenja u Grupi C na Svetskom prvenstvu u Španiji. U prethodnim mečevima savladala je Južnu Koreju, Belorusiju i Saudijsku Arabiju.

"Pobeda u meču sa Poljskom nama donosi sigurno drugo mesto u grupi. U slučaju poraza imamo opcije da budemo i prvi i drugi i treći, tako da bi to drastično menjalo stvari. Zavisi šta će se događati u drugim grupama. Naša ideja je da uđemo najjače moguće u tu utakmicu i da pobedimo", rekao je Vuković agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, u slučaju pobede, ekipa bi čekala poslednji takmičarski dan u grupnoj fazi i meč sa Slovenijom i mogla bi da vidi šta je najbolje za osminu finala.

"Utakmica između Poljske i Slovenije je pokazala da Poljaci mnogo vremena igraju sa jednom postavom i da im je završnica meča vrlo kritično. To se videlo i u utakmici sa Belorusijom, kada su mogli da izgube. U drugo poluvreme ušli sa tri gola prednosti, a već u 10 minutu Slovenija je preokrenula rezultat", kaže Vuković.

Selektor Srbije je istakao da će upravo ta završnica biti nešto na čemu će njegov tim bazirati svoju igru.

"Držaćemo visok ritam utakmice i pokušaćemo sveđiji dočekamo završnicu. Teško je očekivati da će se ta utakmica prelomiti u 15 ili 20 minutu", rekao je Vuković.

On je dodao da je optimista i uoči ove utakmice i da ekipa svaku utakmicu želi da pobedi, a da li je moguće "ne zavisi sve od nas".

Svetsko prvenstvo igra se od 11. do 27. januara u Španiji.

2024 © - Vesti online