Sreda 10.02.2010.
20:29 >> 21:24h
Vestionline

Snežna oluja zahvatila Balkan!

Vozači se upozoravaju da na put ne kreću bez zimske opreme
 

Ledena kiša i snežna mećava, uz jak vetar, zahvatili su posle podne Beograd, a posebno Vojvodinu-Novi Sad, Čelarevo, Beočin, Bački Petrovac, Bačku Palanku i Bač.

Zbog snega, praćenog jakim vetrom, vozila GSP-a se kreću otežano gotovo na svim pravcima, ali nijedna linija nije skraćena, rekao je Tanjugu glavni dispičer u tom preduzeću Slobodana Vučenovića.


Iz Javnog preduzeća Aerodrom "Nikola Tesla" navode da se vazdušni saobraćaj obavlja regularno i bez problema.

"Beograd put" sa 130 vozila čisti ulice prvog prioriteta
U Beogradu je na čišćenju snega, na ulicama prvog prioriteta, angažovano 130 vozila Zimske službe JKP "Beograd-put", i do sada nije bilo prekida saobraćaja na gradskom području, rečeno je večeras u tom preduzeću.


Vozila zimske službe "Beograd puta" čiste sneg i posipaju so i kalcijum-hlorid na ulice prvog prioriteta", rekla je Biljana Đajić Tanjugu i dodala da nije bilo prekida i skraćenja linija saobraćajnog preduzeća "Lasta" i Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd.


Ona je navela i da će u toku noći, ukoliko sneg prestane da pada, vozila "Beograd puta" početi da čiste ulice drugog prioriteta.

Zbog snega praćenog jakim vetrom, koji duže od dva sata pada u Beogradu, saobraćaj se obavlja otežano, ali bez zastoja. Sneg stvara na ulicama i trotoarima manje snežne nanose, što otežava saobraćaj i kretanje pešaka.

Vozači moraju krajnje oprezno da voze zbog leda na kolovozima koji stalno prekrivaju snežni nanosi.

Posebno se vozačima skreće pažnja na oprez u vožnji, kad su u pitanju putevi Bačka Palanka - Čelarevo - Novi Sad i Bačka Palanka - Bač - Vajska.

Zbog snega i leda saobraćaj je otežan i na regionalnim putevima Čelarevo - Bački Petrovac i Gajdobra - Despotovo - Kula.

I u Hrvatskoj sneg neprekidno pada od noćas i ometa saobraćaj u srednjem i i severozapadnom delu zemlje, Lici, Gorskom kotaru i Slavoniji, dok su ostalim krajevima putni pravci mokri i klizavi.

Saobraćaj je zbog zimskih uslova zabranjen za kamione s prikolicom i šlepere, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu. Na snazi je zabrana saobraćaja za autobuse na sprat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle.

Meteorolozi najavljuju da će i narednih nekoliko dana prevladavati oblačno vreme sa snegom. Prestanak padavina očekuje se za vikend, ali će temperatura vazduha pasti, pa se početkom sedeće nedelje očekuje minus 10 stepeni Celzijusovih.


2024 © - Vesti online