Sreda 16.01.2013.
08:00
Telegraf

Budite lepi i kad je napolju minus



Da biste, uprkos vetru i hladnoći, ali i suvom vazduhu u prostorijama koje se greju, sačuvali lepotu svoje kože, savetujemo vam da ne preskačete ovih sedam kozmetičkih proizvoda.


Hidratantna krema

Najvažniji proizvod u vašoj kozmetičkoj torbici ove zime svakako bi trebalo da bude nešto masnija hidratantna krema. Ona će sprečiti isušivanje kože, ali i pojavu prvih bora. Uz sve to, ako je redovno koristite, možete zaboraviti na ljuštenje kože i neprijatan osećaj zatezanja.

Mleko za telo

Iako je najveći deo našeg tela tokom zime sakriven odećom, to ne znači da koža nije u opasnosti. Mnogi materijali utiču na to da se ona suši, puca i ljušti. Zato, uvek nakon tuširanja nanesite obilnu količinu mleka za telo, posebno na predele kolena, laktova i kukova.

Maska za kosu

Obavezno nabavite hranljivu masku za kosu i nanosite je barem jednom nedeljno. Možete je napraviti i kod kuće, ali je važno da je redovno koristite i ostavite da na kosi deluje na barem 10 minuta.

Balzam za usne

Kad je napolju hladno, usne pucaju ponekad čak i do krvi. Nemojte to sebi da dozvolite i uvek nosite neku medicinski neutralnu grožđanu mast. Kada nastupi minus, ipak izbegavajte one sa prejakim mirisima i bojama, već birajte one na bazi vazelina i meda.

Zaštitni faktor

Ukoliko želite da zadržite mladolik izgled, nikuda ne idite bez kreme sa zaštitnim faktorom, čak i kad napolju nema toliko sunca. Ovo posebno važi za sve one dame koje nameravaju da odu na zimovanje na planinu.

Krema za ruke

Mnoge žene uopšte ne brinu o izgledu svojih ruku. Jeste li znali da upravo one najčešće odaju godine? U torbici uvek imajte kremu za ruke i redovno je mažite.

Krema za stopala

Ako preko zime zaboravljate na negu stopala, kad dođe leto jadikovaćete zbog ružnih zadebljanja. Ove godine sebi to nemojte da dozvolite i svakodnevno mažite stopala hranljivom mašću ili vazelinom. Idealno bi bilo da kremu stavite uveče pred spavanje, a zatim obujete meke čarapice i u njima prespavate.

2024 © - Vesti online