Utorak 15.01.2013.
13:38
Srna

Vlasaja tukli po genitalijama da ne bi imao decu

Vulin u poseti Darku Vlasuju

"Nadam se da je svetska javnost videla pravo lice kosovske nezavisnosti. Poslednji aparthejd u Evropi u 21. veku dešava se na Kosovu", rekao je Vulin posle obilaska Vlasaja na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu, gde se oporavlja pošto ga je pretukla kosovska policija.

Vulin je pozvao međunarodnu zajednicu da ozbiljno i pažljivo sprovode istragu i ne dopusti da i ovaj put ne bude osumnjičenih i neokrivljenih, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

"Država Srbija je spremna da sprovede istragu, ukoliko međunarodna zajednica to ne može da uradi", poručio je Vulin.

Od međunarodne zajednice, istakao je Vulin, Srbija traži da se pridržava obećanja i da u skladu sa ovlašćenjima sprovede vladavinu prava, slobodu kretanja, ličnu i sigurnost imovine ljudi na Kosovu.

Vulin smatra da je Vlasaj brutalno prebijen zato što je bio u Gračanici, ali i zbog toga što se kao dete iz mešovitog braka usudio da bude sa Srbima.

"To je greh koji mu nisu oprostili i zbog toga su ga tukli po reproduktivnim organima sa idejom da ne može da ima decu", rekao je Vulin.

On je ukazao da je to priča o tom multietničkom društvu "u kome smete sve, osim da budete Srbin i budete sa Srbima".

Država Srbija, kaže Vulin, radiće da tog aparthejda ne bude i da se to više nikada ne ponovi.

Vulin kaže da proces oporavka Darka Vlasaja teče dobro i da ga lekari uveravaju da će sve biti u redu. Darko Vlasaj, jedan od desetorice Srba koji su privedeni na Božić u Gračanici, optužio je pripadnike specijalne jedinice kosovske policije (ROSU) da su ga brutalno pretukli dok je bio u pritvoru u prištinskom sudu.

2024 © - Vesti online