Darove šalju zemljaci i stranci

Oplakuje suprugu i gaji sina: Goran Dunović i mali Nikola

Među srećnicima koji su upoznali ovu preduzimljivu i odlučnu ženu u donošenju životnih odluka, ali srca toplog i nežnog, je tročlana porodica Kukić iz Prijedora. U njihovim životima sreća se tek povremeno javi kao blesak i oni ga čuvaju u sećanju i vraćaju su mu se kad im ponestane snage da nose teško breme.


A da su i Kukići ostali Rajki Tarlać u srcu govori to što se dvanaestogodišnji Mihajlo naša na listi nevoljnika za koje je ova dobrotvorka, zajedno sa prijateljima, prikupila 1.000 AUD i poslala posredstvom Redakcije "Vesti" u Sidneju. Dar od 100 dolara uručili su naši reporteri tokom božićnih praznika ovom mališanu koji je preživeo transplantaciju kostne srži, potom i jetre, a predstoji mu i transplantacija rožnjače. I ona će biti obavljena u Italiji, a novac je obezbeđen u akciji Humanitarnog mosta.
 

Najvoljenija beba

Reporteri "Vesti" posetili su u razmaku od samo nekoliko dana dva puta tromesečnog Nikolu Dunovića iz Prijedora čiji je život majka Jelena svojim životom platila. Ocu Goranu on je najveća uteha, a čitaoci "Vesti" najveća pomoć. Ovoga puta uručene su mu donacije stigle posredstvom naše Redakcije: 100 AUD Milje Bjekić iz Sidneja, 50 AUD Davora Trifunovića iz Adelejda i po 50 evra Kaje i Vanje Majkić iz Štutgarta i Srećka Teofilovića iz Salcburga.
- Pomoć je počela da stiže još dok je Jelena bolovala i mnogo mi znači. Moja prosvetarska plata nije dovoljna da pokrije sve troškove - rekao je zahvalni Goran Dunović i dodao da Nikola dobro napreduje, a on daje sve od sebe da mu nadomesti gubitak majke.

- Hvala našoj dobroj zemljakinji na svemu što je za nas i naše dete učinila. Posebno smo počastvovani njenom letošnjom posetom, a ganuti što nas se za Božić prva setila. Naravno, zahvaljujemo se i njenim prijateljima - priča dirnuta pažnjom majka Sanija i nastavlja: - Klinički centar Banjaluka takođe se setio Mihajla i pozvao ga na uručenje božićnih paketića. Za Mihajla to mnogo znači, tim pre što ga se u Prijedoru, gde živimo, niko nije setio.


Osim zemljaka iz dijaspore i zdravstvene ustanove gde je proveo deo detinjstva, Mihajla Kukića već deset godina ne zaboravlja za rođendan i praznike ni grupa od šest Italijana iz Trenta na čelu sa Đanijem Ćitronijem. Oni dva puta godišnje obilaze dečaka i donose mu pomoć. Posetili su ga letos a za Božić poslali poklon jer im dolazak zbog zime i već poodmaklih godina sve teže pada.


- Tim ljudima dugujemo veliku zahvalnost. Stranci su, a ponašaju se kao najrođeniji. Oni su za Božić Mihajlu poslali čestitku i 150 evra. Svakog meseca nazovu da ga čuju - kaže Sonija Kukić.


Mihajlo, kao i svako dete, uživao je u ritualnim božićnim običajima. Uživao je i njegov papagaj koga je toliko pripitomio i naučio mnogim veštinama tako da više nije usamljeni dečak koji s čežnjom iščekuje neko komšijsko dete. U svom kućnom ljubimmcu stekao je najboljeg i najvernijeg prijatelja.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online