Utorak 15.01.2013.
10:39
Vestionline, zurnal.rs

Anđušić: Zbog "Grobara" sam odbio Zvezdu

Navijači mu prirasli srcu - Danilo Anđušić

Mnogi su se pitali zašto ga trener Duško Vujošević nije češće uvodio u igru, a Danilo Anđušić je ćutao i svaki minut koristio koliko je mogao, ali jei na kraju raskinuo ugovor sa Partizanom.


Kada je to učinio pojavile su se glasine da je Zvezda zainteresovana za njega, zatim i Budućnost, a Anđušić je za "Mocartsport“ otkrio koliko je u svemu tome bilo istine.


"Priznajem, Zvezda se interesovala, ali odlazak u redove večitog rivala nije bio moguć. Dolazio sam i kao klinac na mečeve Partizana, volim taj klub, a i navijači su mi prirasli srcu. Od prvog trenutka pružili su mi veliku podršku, pogotovo u teškom periodu koji je iza mene. Stvarno sam im zahvalan i oni su glavni razlog zbog kog ne bih prešao u Zvezdu. Imao sam specifičan odnos s publikom od prvog trenutka kada sam istrčao na parket 'Pionira' i osetio neverovatnu atmosferu. Sve to sam mnogo zavoleo da bih tako nešto učinio", priznao je Anđušić.


Iako je postao reprezentativac Srbije, kod Vujoševića je bio u drugom planu.


"Rečeno mi je samo kakav je moj status, a niko mi nije pojasnio što je to tako. Prešao sam preko odluke trenera, jer sam bio siguran da će se vremenom promeniti moja pozicija u ekipi. Ipak, posle mnogo truda i svega što sam pokazao ništa nije vredelo. Bilo mi je teško, Beograd je moj grad, Partizan klub koji volim… Sve je bilo savršeno, ali morao sam da donesem takvu odluku. S trenerom sam imao maksimalno korektan odnos do poslednjeg trenutka. I pre mog odlaska smo razgovarali, tada sam mu izneo razloge odluke da napustim Partizan. Nikakvog konflikta nije bilo. Korektno smo se rastali", zaključio je Anđušić i dodaje da bi hteo da karijeru nastavi u inostranstvu.

2024 © - Vesti online