Ponedeljak 14.01.2013.
22:07
Beta

Vlast u BiH "leži" na parama

Deo vlasti u BiH: Milorad Dodik, Dragan Čović i Zlatko Lagumdžija
 

Predsednik Republike Srpske i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik ima kuću na Dedinju u Beogradu vrednu 1,7 miliona maraga, kuću na Kipru, dva stana u Beogradu vredna 1,4 miliona maraka, kuću u Laktašima kod Banjaluke i stan u istom naselju koji su vredni preko milion maraka.

FTV navodi da je 2002. godine Dodikova imovina bila procenjena na oko 300.000 maraka, a sada iznosi više od četiri miliona.

Ministar spoljnih poslova BiH i lider Socijaldemokratske partije BiH (SDP) Zlatko Lagumdžija je svoju imovinu prijavio na svoje ime, na ime supruge Amine, a nešto na ime tasta Fahrudina Radonje, navodi isti izvor. Dodaje se da porodica Lagumdžije poseduje dva stana u centru Sarajeva vredna oko pola miliona maraka, voćnjak na imanju na Poljinama u Sarajevu koji vredi 330.000 maraka, kao i nasleđeni stan u Dubrovniku. U prošloj godini, u Skenderpašinoj ulici u Sarajevu, porodica Lagumdžija stekla je nove nekretnine u iznosu od oko 700.000 maraka.

Lider Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ) Dragan Čović poseduje kuću u Hercegovini vrednu pet miliona maraka, a zbog izgradnje te kuće je promenjen i tok reke Radobolje. To zdanje je uknjiženo na Čovićevog zeta i kćerku. Takođe, porodica Čović poseduje i kuću na Jadranu u mestu Podaca, čija je vrednost 320.000 evra, a uknjižena je na ime Čovićevog tasta Perice Blaga.

Porodica Čović poseduje i stan u Mostaru vredan 200.000 maraka, vikendicu vrednu pola miliona maraka, dva stana u Hrvatskoj vredna 550.000 maraka, privatne autombile vredne 140.000 maraka.

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić ima kuću i vikendicu u Šamcu, te pet stanova u Sarajevu.

Predsednik Saveza za bolju budućnost (SBB) i ministar bezbednosti BiH Fahrudin Radončić se pre imenovanja na ministarsku funkciju razveo od supruge Azre s kojom je podelio imovinu kako bi izbegao kršenje zakona o sukobu interesa, javlja FTV.

2024 © - Vesti online