Ponedeljak 14.01.2013.
21:47
Beta

Euleks istražuje premlaćivanje Srba

Foto: Arhiva
 

"Misija je zabrinuta ozbiljnošću navoda i posvećena je pružanju pomoći i podrške institucijama vladavine prava i agencijama za sprovođenje zakona kada je u pitanju dalji razvoj održivog, odgovornog i nezavisnog multietničkog pravosudnog sistema", navodi se u saopštenju misije EU.

Euleksova policija i Policijski inspektorat Kosova istražuju te navode zajedno sa Euleksovim tužiocem, dodaje se u saopštenju misije.

Jedan od desetorice privedenih Srba koji su zadržani u Gračanici na Božić, Darko Vlasaj, optužio je prošle srede, po izlasku iz pritvora, pripadnike specijalne jedinice Policije Kosova (ROSU) da su ga brutalno pretukli u prištinskom sudu.

Vlasaj (30) iz Leposavića je po izlasku iz pritvora smešten na urološko odeljenje kosovskomitrovačke bolnice, a potom je prebačen u Beograd.

"Ono što se meni desilo i ono što smo mi doživeli u sudu u Prištini je strašno. Tukli su nas bez povoda, a šta bi se tek desilo da smo kojim slučajem nešto pogrešno uradili", rekao je tada Vlasaj novinarima dok su ga lekari pripremali za operaciju.

2024 © - Vesti online